Radu Mazăre se simte persecutat de statul paralel! Fostul primar a spus când se întoarce în România!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
03/01/2018, 12:21
Radu Mazăre se simte persecutat de statul paralel! Fostul primar a spus când se întoarce în România!

Fostul primar Radu Mazăre, care a plecat din ţară deşi se află sub control judiciar, susţine, într-o scrisoare adresată „tuturor autorităţilor interesate din România”, că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că este „o ţintă politică a statului paralel”, iar în România nu mai are „nicio şansă să beneficieze de o justiţie corectă, independentă, obiectivă şi imparţială”. El mai spune că se va întoarce atunci când în ţară va exista „o justiţie reală”.

Într-o scrisoare de cinci pagini adresată celor doi avocaţi ai săi, dar şi „tuturor autorităţilor interesate din România”, fostul primar al Constanţei susţine că modalitatea în care statul român, prin intermediul structurilor de forţă şi justiţie, îl cercetează abuziv nu ţine cont de legiile în vigoare, încalcă cu bună ştiinţă deciziile Curţii Constituţionale şi dovedeşte că este în continuare o ţintă politică a statului paralel, care trebuie eliminată prin orice mijloace.

Radu Mazăre spune că este „victima statului paralel”

În acest document, obţinut de News.ro, Mazăre se referă la toate cele patru noi dosare penale deschise în acest an pe numele său, în care are calitatea de suspect sau de inculpat pentru abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu, dar şi la celelalte patru dosare penale mai vechi, el susţinând că este nevinovat.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Române, sâmbătă, în jurul orei 12.00, poliţiştii Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că Radu Mazăre, aflat sub control judiciar în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă.

Contactat de poliţişti, fostul primar al Constanţei le-a spus că se află în Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara, iar pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse, adaugă Poliţia Română. Surse judiciare au precizat pentru News.ro că Radu Mazăre a plecat din România în ziua de Crăciun, la ora 13.00, cu o cursă către Paris de pe Aeroportul Otopeni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×