Psihologii italieni cer Guvernului să le permită copiilor o oră în aer liber. Ce argumente aduc

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 16:05
Psihologii italieni cer Guvernului să le permită copiilor o oră în aer liber. Ce argumente aduc
Asociațiile de psihologi din Italia cer Guvernului să le permită copiilor să iasă o oră în aer liber

Asociațiile de psihologi din Italia cer Guvernului să le permită copiilor să iasă o oră în aer liber, în ciuda restricțiilor dure impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Psihologii italieni cer Guvernului să le permită copiilor o oră în aer liber

Conform agenției spaniole de presă EFE, Guvernul Italiei a primit solicitările pentru a le permite copiilor să iasă o oră pe zi în aer liber, iar psihologilor li s-au alăturat educatori, părinţi și chiar medici pediatri.

Decretele aprobate de Guvernul italian pentru a limita răspândirea virusului nu prevăd că micuţii pot ieşi din casă nici măcar pentru a lua puţin aer şi nu există excepţii nici pentru copiii care suferă de deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), autism sau alte tulburări.

Situația este tot mai gravă în Italia, iar Guvernul ia în calcul prelungirea carantinei până cel puţin la 18 aprilie şi din acest motiv s-au înmulţit cererile pentru ca, în următoarele decrete, să fie luaţi în calcul şi copiii.

Italia are cele mai multe decese cauzate de coronavirus

”Ne exprimăm profunda îngrijorare faţă de faptul că cei mici nu au nicio posibilitate să iasă, spre deosebire cu ceea ce se întâmplă de pildă cu animalele de companie, care au dreptul să-şi satisfacă nevoile fiziologice în afara căminului”, scrie revista ”’Un pediatru ca prieten”.

”Nu toţi au balcoane, terase sau grădini care să le permită să stea un pic la soare şi să respire aer curat, iar problemele expuse până acum devin şi mai grave în situaţii de marginalizare socială şi culturală sau unde coexistă situaţii de handicap”, mai notează revista.

”Copiii şi tinerii se văd obligaţi să rămână închişi între cei patru pereţi ai casei 24 de ore din 24, de multe ori în apartamente foarte mici, de multe ori în apartamente pe care le împart cu mulţi membri ai familiei, iar acest lucru poate afecta grav sănătatea fizică şi mentală”, se arată într-o scrisoare semnată de experţi, psihologi, părinţi, artişti şi educatori din Lombardia.

”Nouă, adulţilor, ni se cere să dăm dovadă de responsabilitate pentru a nu ne înghesui la supermarketuri sau să menţinem distanţa atunci când ne scoatem câinele la plimbare. Acelaşi simţ al responsabilităţii va fi folosit pentru a ne scoate copiii afară, pe jos sau cu bicicleta”, a se mai arată în scrisoarea publicată de Corriere della Sera.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 889 de morţi, în uşoară scădere faţă de ziua precedentă când a fost atins maximumul de 969 de decese. Numărul persoanelor care au pierdut bătălia cu COVID-19 în Italia în ultima săptămână a fost uriaș: luni – 602, marți, marți – 743, miercuri – 683, joi – 712.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×