PSD vine cu propuneri de măsuri pentru limitarea efectelor coronavirus. ”Ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru CFR și Tarom”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 15:10
PSD vine cu propuneri de măsuri pentru limitarea efectelor coronavirus. ”Ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru CFR și Tarom”
PSD vine cu propuneri de măsuri pentru limitarea efectelor coronavirus. Sursa foto: romania-actualitati.ro

Partidul Social Democrat spune că renunță la orice răfuială politică pentru binele cetățeanului. Așadar, partidul condus de Marcel Ciolacu a venit cu mai multe recomandări pentru Guvernul României pentru ca țara noastră să treacă cu bine peste infecția cu coronavirus.

PSD vine cu propuneri de măsuri pentru limitarea efectelor coronavirus

Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, social-democrații anunță că ”în fața epidemiei de coronavirus, România nu își mai permite răfuieli politice sau calcule electorale.

Preocuparea cea mai importantă a decidenților politici trebuie să fie sănătatea și siguranța cetățenilor. PSD propune următorul PROGRAM de MĂSURI SOCIALE și ECONOMICE pentru limitarea efectelor CORONAVIRUS”.

Iată cum arată propunerile făcute de social-democrați

  • Realocarea din bugetul de stat a unei prime tranșe de 10 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, în vederea achiziționării de medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale.
  • Ministerul Sănătății trebuie să asigure gratuit medicamente, materiale sanitare și echipamente medicale pentru prevenirea coronavirus, prin intermediul medicilor de familie.

Social democrații solicită un ajutor de nu mai puțin de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor CFR și Tarom, ca măsura pentru limitarea efectelor coronavirus

  • Guvernul va finanța o schemă de ajutor de stat de 300 de milioane de lei pentru sprijinirea companiilor strategice naționale CFR și TAROM. (modificarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.12/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare).
  • Scutirea de la plata contributiilor (CAS și CASS) pentru o perioadă de 3 luni pentru angajatii companiilor care activează în domeniile turismului, transportului și divertismentului. Acestea vor fi suportate de către stat.
  • Pentru persoanele aflate în izolare/carantină se va asigura plata facturilor pentru utilități și suspendarea pentru 3 luni a plății ratelor bancare. De asemenea, se vor suplimenta bugetele primăriilor prin transfer de la bugetul de stat pentru a asigura un coș minim de alimente celor aflați în izolare la domiciliu.
  • În situația în care epidemia de coronavirus ajunge în etapa a treia (peste 2.000 de cazuri confirmate) se va suspenda, pentru 3 luni, plata ratelor bancare pentru populație.
  • Angajații IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus vor fi scutiți de plata contribuțiilor și a impozitului pe venit.
  • Guvernul va elabora un plan privind stocurile de hrană pentru populație, prin protocoale cu furnizorii, distribuitorii și retailerii de alimente.
  • Românii din țară, precum și cei din Diaspora care s-au întors acasă și care nu beneficiază de o asigurare de sănătate în țară vor avea parte de tratament gratuit în cazul infectării cu coronavirus.

Planul social-democraților nu a fost primit așa cum și-ar fi dorit aceștia. Pe pagina de Facebook unde a fost postat planul de salvare a țării au apărut imediat mesaje precum: ”La planuri sunteți cei mai buni. Niște spitale moderne nu propuneți și voi?”, ”Unde sunt spitalele regionale promise de PSD? După ce scăpăm de covid-19, ne ocupăm și de PSD”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×