PSD solicită dublarea alocațiilor pentru copii! Marcel Ciolacu: „PNL a făcut la fel anul trecut”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/12/2019, 16:06
PSD solicită dublarea alocațiilor pentru copii! Marcel Ciolacu: „PNL a făcut la fel anul trecut” GALERIE FOTO
Social democrații vor dublarea alocațiilor. Sursa foto - facebook

PSD solicită dublarea alocațiilor pentru copii! Anunțul a fost făcut chiar de Marcel Ciolacu, președintele interimar al social democraților. Liderul Camerei Deputaților a transmis că partidul pe care îl conduce va depune în Parlament un proiect de modificare a Legii bugetului pe anul viitor, astfel încât alocațiile copiilor să se dubleze.

PSD solicită dublarea alocațiilor pentru copii!

Marcel Ciolacu a ținut să aducă aminte că PNL a făcut la fel, anul trecut, la dezbaterile pe buget și tocmai din acest motiv nu crede că Guvernul liberal ar avea acum de ce să se opună creșterii alocațiilor destinate copiilor.

„Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului.

„PNL a făcut la fel anul trecut”

Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Reacția liderului PSD vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat în Parlament, că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. La doar câteva ore, Ciolacu a solicitat dublarea alocațiilor.

„Vă spun limpede, să știți, bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. Orice cheltuială suplimentară care e rezultatul adoptării unor legi va duce la creșterea deficitului sau de a efectua cheltuieli vitale pentru economie.

De asemenea, va crea probleme mari pentru absorbția fondurilor europene, din cauza capacității mici de cofinanțare. V-am spus ca să reflectați când vor mai veni proiecte de legi, indiferent de cine sunt inițiate, că e aproape imposibil să mai venim cu proiecte de legi fără sursă de finanțare”, a spus Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a mai spus și că până luni va decide forma în care va fi adoptat bugetul pentru anul 2020, fiind luate în calcul procedura parlamentară sau asumarea răspunderii. Orban afirmă că, în oricare dintre situaţii, orice amendament benefic va fi admis.

Ludovic Orban a anunţat că în cursul zilei va fi gata o primă variantă a bugetului pentru 2020 care va fi discutată cu partidele care susţin Guvernul, iar vineri va exista o primă lectură a documentului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×