PSD cere ca cei condamnați pentru evaziune fiscală să scape de urmărirea penală

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/10/2018, 18:18
PSD cere ca cei condamnați pentru evaziune fiscală  să scape de urmărirea penală
Catalin Rădulescu vrea să-i scape pe evazioniști de pedeapsă

Cei din guvernul PSD cer ca evazioniștii să scape de urmărirea penală. Singura cerință este ca aceștia să achite prejuficiul integral, la care se pune un adaos de 20% din suma datorată. Se poate beneficia doar o singură dată de această prevedere. Deputații din comisia juridică au emis un proiect de lege pentru modificarea Legii pentru combaterea și prevenirea evaziunii fiscale.

”Având în vedere starea sistemului judiciar românesc în ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare, cât și numeroase cauze în care România a fost condamnată de instanțele internaționale pentru aceste condiții, dar și faptul că, în cazul infracțiunilor de evaziune fiscală, cel mai important este recuperarea prejudiciului suferit de stat, inițiatorii propun o motivare a celor care comit astfel de fapte pentru a acoperi prejudiciul creat”

Evazioniștii scapă de evaziunile fiscale datorită PSD-ului?

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost cel care a inițiat proiectul. Acesta prevede ca persoanele care au condamnare pentru evaziuni fiscale să scape din închisoare doar dacă achită prejudiciul creat, plus 20% din suma care este datorată. ”În plus, trebuie avut în vedere că scopul pedepselor este prevenția, reeducarea, dar și recuperarea prejudiciilor și nu menținerea unei persoane în detenție, fapt ce atrage și mai multe cheltuieli din partea statului.

Dacă înculpatul acoperă în totalitate prejudiciul și nu mai execută pedeapsa efectivă cu închisoarea, statul va avea de câștigat de două ori: va recupera prejudiciul creat integral într-un timp relativ scurt și nu va mai efectua cheltuieli cu detenția condamnatului. Astfel, se vor evita situațiile actuale în care statul nu recuperează prejudiciul ori îl recuperează foarte greu și într-un timp îndelungat”, a mai afirmat deputatul Cătălin Rădulescu.

Motivul pentru care deputatul PSD cere acest lucru ar fi acela că statul român ar avea de câștigat de două ori dacă i-ar ierta pe cei cu evaziuni fiscale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×