PSD, apel de urgență către oficialii europeni din România privind erorile din raportul MCV

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 11:28
PSD, apel de urgență către oficialii europeni din România privind erorile din raportul MCV GALERIE FOTO
PSD solicita explicatii legate de erorile aparute in rapoartele MCV

Partidul Social Democrat cere explicații Reprezentanței Comisiei Europene din România pentru erorile apărute în rapoartele MCV! Social-democrații cer să fie dezvăluite sursele de unde s-au inspirat europenii atunci când au întocmit rapoartele MCV, pentru a se vedea exact cine strecoară informații false, care aduc deservicii independenței justiției din România!

”Având în vedere precizia la care face apel Reprezentanța Comisiei Europene din România cu privire la pozițiile oficiale exprimate de CE față de țara noastră, ne așteptăm la aceeași rigoare în legătură cu îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociații ale magistraților din România în ceea ce privește „afirmațiile eronate, nereale” apărute „în mod repetat” în rapoartele MCV. Se impune deci o clarificare riguroasă asupra „modalității de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV” care, în opinia asociațiilor magistraților, „a permis strecurarea unor erori/inexactități/afirmații trunchiate care nu pot face decât deservicii independenței justiției”, arată PSD, pe pagina oficială de Facebook.

PSD cere explicații pentru erorile din MCV

Mecanismul de cooperare și verificare (MCV) este o măsură de salvgardare invocată de Comisia Europeană atunci când ea consideră că un nou stat membru sau un stat care este în curs de aderare la Uniunea Europeană nu și-a îndeplinit angajamentele asumate în contextul negocierilor de aderare în domeniile ariei de libertate , securitate și justiție sau de politică a pieței interne.

PSD vrea sa afle sursele de pe urma carora sunt intocmite rapoartele MCV

MCV-ul pentru români și bulgari reprezintă un proces de verificare regulată a progreselor pe care România și Bulgaria le au în ceea ce privește reforma sistemului judiciar.

Inițiativa celor din Partidul Social Democrat vine la scurt timp după ce România a preluat președenția Consiliului Uniunii Europene. Începând cu 1 ianuarie 2019, România a preluat președinția Consiliului UE, după 11 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

PSD cere explicații, după ce România a preluat conducerea Consiliului UE

Pe parcursul celor șase luni, România va conduce reuniunile şi va reprezenta Consiliul în relaţiile cu celelalte instituţii europene. De asemenea, pe plan internațional, Consiliul UE, prezidat de țara noastră, va dialoga cu partenerii externi.

Sub motto-ul ”Coeziunea, o valoare comună europeană“, România a programat deja sute de evenimente politice și culturale, până la finalul lunii iunie. Din decembrie 2018, țara noastră a luat în primire simbolic șefia instituției de la Austria, iar vizita președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături de Colegiul Comisarilor, pe 10 ianuarie, a marcat preluarea președinției române și a deschis seria întrunirilor pe care România le va organiza.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×