Proteste violente la Atena şi Salonic în timpul vizitei lui Barack Obama. Manifestanţii îl denunţă şi pe Donald Trump

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/11/2016, 09:40
Proteste violente la Atena şi Salonic în timpul vizitei lui Barack Obama. Manifestanţii îl denunţă şi pe Donald Trump

Proteste violente au avut loc marţi seară în oraşele Atena şi Salonic faţă de vizita în Grecia a preşedintelui american în funcţie, Barack Obama, însă manifestanţii şi-au exprimat furia şi în legătură cu Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, relatează agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Circa 7.000 de persoane, inclusiv activişti anarhişti şi comunişti, au protestat la Atena, la câţiva kilometri de locul în care se afla Barack Obama.

Poliţia a utilizat gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor violenţi care încercau să ajungă la sediul Parlamentului şi la Ambasada Statelor Unite.

Unii demonstranţi au aruncat cu sticle incendiare spre forţele de ordine, în Piaţa Syntagma din Atena.

Manifestanţii au exprimat furie în legătură cu vizita lui Barack Obama, considerat exponentul grupurilor internaţionale care au impus Greciei măsuri dure de austeritate în schimbul creditelor. Unii protestatari au exprimat nemulţumire şi în legătură cu Donald Trump, ales recent preşedinte al SUA.

La Salonic, sute de manifestanţi au incendiat un drapel al Statelor Unite.

Barack Obama efectuează o vizită oficială în Grecia. Vizita intervine cu doar două zile înainte de aniversarea revoltei studenţeşti care a avut loc în Grecia în 1973, o mişcare reprimată violent de regimul militar care era susţinut de Washington.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×