Proteste masive în Liban. Forțele de ordine au tăbărât pe manifestanți cu tunuri de apă și gaze lacrimogene – Video

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 20:50
Proteste masive în Liban. Forțele de ordine au tăbărât pe manifestanți cu tunuri de apă și gaze lacrimogene – Video
Proteste violente în Liban. Sursa foto: captură Twitter

Sunt proteste masive în Liban. Capitala Beirut a fost asaltată în această seară de protestatari, iar forțele de ordine au intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva manifestanților violenți.

Proteste masive în Liban: zeci de răniți

Oamenii nu mai suportă regimul care conduce țara și își exprimă nemulțumirea față de măsurile economice criminale și față de sărăcia și corupția care s-a așternut peste țară ca o pânză de păianjen.

Ziua de azi se înscrie în săptămâna furiei, așa cum sunt descrise protestele din această perioadă de către presa occidentală.

 

Președintel Aoun a cerut armatei să iasă în stradă

Zeci de persoane au rezultat rănite în urma protestelor din ultimele ore, iar asta a atras imediat atenția organizațiilor care militează pentru drepturile omului.

Autoritățile susțin că intervenția lor este una justificată deoarece unii dintre protestatari, extrem de violenți, ar fi forțat una dintre intrările în Parlamentul libanez.

Polițiștii și jandarmii au cerut manifestanților să părăsească imediat zona, însă aceștia nu au ținut cont de avertismente și au luptat cot la cot cu oamenii care apără regimul.

Pe cele mai multe bannere sunt scrise mesaje împotriva corupției care a ajuns până la cel mai înalt vârf în această țară. „Dacă oamenii sunt flămânzi, își vor mânca legile”, scrie pe unul dintre bannere.

Președintele Libanului, Michel Aoun, a cerut armatei să fie în stradă pentru a stinge pornirile violente ale protestatarilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×