Americani din zeci de orașe, din colțuri diferite ale teritoriului au ieșit în stradă pentru a-și arăta indignarea față de politicile președintelui Donald Trump, care în ultima vreme a luat decizii din ce în ce mai nepopulare care îi îngrijorează chiar și pe cei mai versați politologi.
Proteste în Statele Unite împotriva lui Donald Trump
Manifestanții s-au adunat ieri în mai multe orașe de la nord la sud și de la vest la est pentru a-l contesta pe Trump și pentru a striga lozinci anti-război după uciderea generalului iranian Soleimani.
70 de proteste au fost organizate ieri de CODEPINK și Act Now to Stop War and End Racism, o coaliție anti-război din Statele Unite. La aceste două organizații s-au adunat mai mulți oameni, panicați de ultimele mutări făcute de Trump în Orientul Mijlociu.
SUA își face de cap pe planetă, Europa tace
Protestele vin după ce vineri, președintele Statelor Unite a ordonat un atac aerian aproape de aeroportul internațional din Bagdad, acolo unde se afla generalul iranian Qassem Soleimani, șeful Forței de elită a Iranului Quds.
După uciderea generalului, regimul de la Teheran a anunțat că se va răzbuna căci un astfel de gest nu poate rămâne fără nicio reacție.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
„Statele Unite încearcă să folosească Irakul ca război proxy”, a spus Russell Branca, 72 de ani, din Queens. „Dacă Statele Unite și Iranul se vor lupta, nu va fi în Statele Unite și nu va fi în Iran, va fi în alte locuri. Și este doar o nebunie, deoarece nimic din toate acestea nu este necesar”, a adăugat acesta, scrie știripesurse.ro.
Situația din Orientul Mijlociu este privită cu îngrijorare și din partea Uniunii Europene, de unde nu există nicio poziție comună deocamdată în legătură cu acțiunile belicoase ale americanilor.
De altfel, de la accederea lui Trump la putere, relația dintre SUA și UE a devenit tot mai rece, existând o serie de teme asupra cărora europenii și americanii se apleacă diferit.