Proteste VIOLENTE împotriva lui Donald Trump la Washington! 95 de persoane au fost reţinute!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
21/01/2017, 00:30
Proteste VIOLENTE împotriva lui Donald Trump la Washington! 95 de persoane au fost reţinute!

UPDATE. 95 de persoane au fost arestate la Washington în urma protestelor împotriva lui Donald Trump, informează Antena 3. 

Un grup de câteva sute de protestatari mascaţi cu cagule şi care manifestează la Washington împotriva învestirii lui Donald Trump ca preşedinte al SUA s-au confruntat cu forţele de ordine în apropierea Casei Albe, relatează mass-media internaţională. 

Manifestanţii violenţi au spart vitrinele magazinelor şi geamurile autoturismelor în zonă, iar poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa.

Alte incidente au mai avut loc şi anterior, când tot protestatari anti-Trump au încercat să blocheze accesul simpatizanţilor acestuia la ceremonia de învestire, scrie agerpres.ro.

Circa 500 de oameni, unii cu masti sau batiste pe fata, au protestat in centrul orasului si au spart vitrina unei filiale a Bank of America, unui restaurant McDonald’s si unei cafenele Starbucks, toate simboluri ale sistemului capitalist american.

Multimea, care a fluturat bannere si pancarte pe care scria “Rasistilor sa le fie frica din nou”, a fost dispersata dupa ce politia a intervenit in forta.

Vitrina unei cafenele Starbucks a fost complet sparta, cu numai doua ore inaintea ceremoniei de depunere a juramantului de catre Donald Trump, care va deveni al 45-lea presedinte al SUA.

De asemenea, au fost sparte si geamurile unor oficii bancare, restaurante fast-food si magazine din apropiere si au fost rasturnate pubele de gunoi. O persoana care a fost ranita la cap a fost preluata de o ambulanta.

Anterior, activisti liberali din cadrul grupului Disrupt J20 au blocat mai multe puncte de securitate prin care publicul urma sa intre la ceremonia de investire. O parte dintre ei au fost retinuti.

„Avem multi oameni, din diverse medii, care sunt impotriva imperialismului american si credem ca Trump va duce mai departe mostenirea”, a spus vineri liderul Disrupt J20, Alli McCracken, in varsta de 28 de ani. El a explicat ca grupul sau este nemultumit de atitudinea lui Trump fata de femei, imigranti si musulmani.

Proteste au loc si la Londra, in fata Ambasadei americane. Oamenii afiseaza pancarte pe care scrie „Nu rasismului”, „Nu lui Trump”.
Manifestatii au loc si la Oxford, in Berlin, Bruxelles, dar si la Tokyo.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×