Proteste anunţate pentru diseară în Bucureşti şi în ţară. Manifestaţii sunt organizate şi în diaspora

Valeriu Tache    Camelia Arsene   
în Hotnews
05/11/2017, 09:35
Proteste anunţate pentru diseară în Bucureşti şi în ţară. Manifestaţii sunt organizate şi în diaspora

Centrul Bucureştiului va fi dominat de protestatari duminică seara. Motivul pentru care oamenii vor ieşi în stradă şi unde se vor organiza şi alte manifestaţii. Proteste faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei sunt anunţate, pe Facebook, pentru seara de duminică, 5 noiembrie. Manifestaţiile vor avea loc atât în Bucureşti, cât şi în mai multe oraşe din România. Cei care vor protesta în Bucureşti se vor aduna în faţa Guvernului, iar în jurul orei 19:00 vor pleca în marş spre Parlament.

Mai mult, manifestaţii asemănătoare sunt anunţate şi în diaspora. Românii care locuiesc în oraşe precum Paris, Berlin, Roma şi Zurich au anunţat că vor ieşi şi ei în stradă pentru a-i susţine pe cei din România. „Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Romanii din toată ţara vor protesta împotriva proiectului de modificare al Legilor Justiţiei

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Un marş asemănător s-a anunţat şi în Suceava, acolo unde oamenii se vor aduna în faţa Prefecturii, pentru a pleca spre sediul PSD. Alte proteste vor avea loc şi în Craiova, Cluj Napoca, Galaţi, Târgu Mureş, Iaşi, Constanţa, Oradea, Timişoara, Sibiu, Braşov, Rădăuţi, Focşani şi Târgu Ocna.

Sursă:  news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×