Noi violențe la Paris, la un protest al „Vestelor Galbene” împotriva reformelor din sistemul de pensii. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 21:40
Noi violențe la Paris, la un protest al „Vestelor Galbene” împotriva reformelor din sistemul de pensii. Video
Protest violent la Paris al celor din „Vestele Galbene” *foto: twitter L'Anticapitaliste

A fost un an dificil pentru președintele Franței, Emmanuel Macron. Cel care dorea să fie un adevărat reformator al Uniunii Europene s-a lovit în 2019 cu mai multe proteste interne în Hexagon, în ceea ce s-a numit mișcarea „Vestelor Galbene”.

De altfel, nici finalul de an nu l-a ferit pe Macron de furia populară. Astfel, protestatarii au ocupat din nou străzile capitalei Paris, iar forțele de ordine au fost nevoite să utilizeze sâmbătă după-amiază gazele lacrimogene pentru dispersarea manifestanților.

Noi proteste ale „Vestelor galbene” la Paris

Protestatarii s-au organizat într-un nou miting al celor de la Mișcarea „Vestelor Galbene”, alături de sindicatele care sunt nemulțumite de reforma pensiilor, arata presa franceză. „Vestele Galbene” denunță erodarea nivelului de trai din Franța.

De altfel, conflictul mocnește de mult timp în Hexagon. De 24 de zile la Paris sistemul de transporturi publice protestează față de planul de reformare a sistemului elaborat de administraţia Macron.

Violenţe între sute de protestatari şi forţele de ordine au izbucnit în zona Beaubourg din Paris. Manifestanţii au incendiat o baricadă, iar agenţii Poliţiei şi Jandarmeriei au intervenit cu gaze lacrimogene

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×