VIDEO 5000 de medici şi asistenţi medicali au ieşit în stradă! Ce solicită cadrele medicale!

Filon Stan   
în Hotnews
19/10/2017, 13:45
VIDEO 5000 de medici şi asistenţi medicali au ieşit în stradă! Ce solicită cadrele medicale!

Mii de medici, asistenţi şi alţi angajaţi din sănătate au ieşit în stradă! Oamenii au mai multe nemulţumiri şi au ajuns în Piaţa Victoriei. Reprezentanţi ai lor au fost invitaţi la discuţii de premierul Mihai Tudose. Aproximativ 5000 de oameni s-au adunat în Piaţa George Enescu din Capitală, la mitingul organizat de Federaţia Sanitas. Sindicaliştii din Sănătate reclamă că legea salarizării generează inechităţi în sistemul de salarizare din sănătate şi asistenţă socială. După prânz, protestatarii au plecat în marş până în Piaţa Victoriei.

Protestul sindicatelor din domeniul Sănătăţii va bloca traficul în mai multe zone din Capitală. Angajaţii din Sănătate vor soluţii clar parafate privind sporurile din sănătate, dar şi transferul contribuţiilor de la angajat la angajator, a anunţat, miercuri, preşedintele federaţiei, Leonard Bărăscu. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Protestul medicilor se încheie în faţa Guvernului

„Mâine (joi — n.r.) va fi un mare miting al nostru în Piaţa George Enescu şi venim aici (la Piaţa Victoriei — n.r.). (…) Noi ne-am propus demult să modificăm legea sau să găsim soluţii mai bune pentru tot ceea ce înseamnă problemele din lege şi pentru toţi colegii noştri, dar nu pot să spun că în întâlnirea de astăzi nu am făcut chiar nimic. Am dat exemple în aşa fel încât să nu ne mai folosim, partea guvernamentală, de cei de foarte sus cărora le va creşte salariul, şi partea sindicală de cei de jos şi să spui că iei de la unul de jos să-l transmiţi celorlaţi ca să aibă un salariu mare”, declara Leonard Bărăscu, liderul Sanitas, la plecarea de la discuţiile cu reprezentanţii Guvernului.

Bărăscu a precizat că o parte a discuţiei a vizat gărzile medicilor, explicând că pe acest subiect sunt probleme de interpretare pe Codul muncii. „Dumnealor au şapte ore pe zi înmulţit cu cinci zile, sunt 35 de ore. În Lege, în Anexă la articolul 3, alineat 2 şi 3, spune 48 de ore. Păi, obligativitate cui ? Dacă spune că lucrezi şapte ore pe zi ori cinci zile cât are săptămâna sunt 35 de ore nu 48 şi aici e o neînţelegere între ceea ce se aplică până acum (…) şi obligativitatea de a face 48 de ore şi nu 35 ore. Sunt 13 ore pe care, cum i le plăteşti, de ce le-ai trecut acolo ?”, a spus Bărăscu.

Sindicaliştii din Sănătate cer menţinerea tichetelor de masă. De asemenea, sindicaliştii susţin ca prin plafonarea sporurilor pentru condiţii de muncă vor fi reduse veniturilor, iar trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va anula orice creştere de salariu din noua lege.

Traficul rutier va fi închis gradual, daca situaţia o va impune, în intervalul orar 11.00-14.30, după cum urmează:

Str. Ştirbei Vodă, între Calea Victoriei şi Str. Luterană;
Calea Victoriei, între Bd. Dacia şi Str. C.A. Rosetti;
Str. Benjamin Franklin, între Calea Victoriei şi Str. Nicolae Golescu;
Str. C.A. Rosetti, între Calea Victoriei şi Bd. Gheorghe Magheru.
Rute alternative:

Piaţa Romană – Bd. Gheorghe Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii
Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Bd. Dacia – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii
Str. Buzeşti – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenţei – Piaţa Universităţii

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×