Protest la Ambulanţă! Oamenii spun că salariile lor vor scădea

Filon Stan   
în Hotnews
28/09/2017, 13:28
Protest la Ambulanţă! Oamenii spun că salariile lor vor scădea

Protest la ambulanţă! Ambulanţierii anunţă un protest pentru sensibilizarea autorităţilor în legătură cu problemele cu care se confruntă sistemul medical din România, în special cel de pe Ambulanţe!

Conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale AMBULANŢA din România anunţă organizarea unui miting la nivel naţional pentru sensibilizarea Guvernului României în legătură cu problemele din sistemul medical. Oamenii vor ieşi în stradă azi de la ora 11 din cauza nemulţumirilor legate de volumul de muncă şi de faptul că autospecialele cu care merg la intervenţii sunt foarte vechi şi au sute de mii de kilometri. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Protestul la Ambulanţă se intinde în toată ţara

Concret, de la ora 11, ambulanţele care vor fi în aşteptare folosesc sisteme acustice şi luminoase timp de 30 de secunde. La ora 12, acţiunea de protest se va încheia, prin folosirea sistemelor acustice şi luminoase ale ambulanţelor aflate în aşteptare timp de un minut.

Principala nemulţumire a sindicaliştilor e legată de salarizare. Aceştia susţin că veniturile lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, se vor diminua de la 1 ianuarie 2018, odată cu aplicarea regulamentului de sporuri. Pierderea tichetelor de masă va duce şi ea la diminuarea salariilor de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă.

Potrivit acestora, la starea actuală a parcului de ambulanţe, învechit, duce lipsa de continuitate în achiziţia anuală de suplimentare şi înlocuire a ambulanţelor, program demarat în 2007. Achiziţia ultimului lot de 300 de ambulanţe a fost de asemenea întreruptă, mai notează documentul, care evidenţiază şi bâlbâiala şi incapacitatea Ministerului Sănătăţii şi Ministerului de Interne să încheie un contract-cadru pe patru ani în achiziţionarea a 4.000 de ambulanţe pentru serviciile de ambulanţe şi SMURD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×