Proiect de lege: Tichete de călătorie neutilizate de pensionari, transformate în bonuri de masă

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/11/2019, 10:40
Proiect de lege: Tichete de călătorie neutilizate de pensionari, transformate în bonuri de masă
Vești bune pentru pensionari. Cel mai recent proiect legislativ transformă tichetele de călătorie în bonuri de masă. Sursa foto: romaniatv.net

Vești bune pentru o parte dintre pensionarii români, la doar o zi după încheierea primului tur al alegerilor prezidențiale. Tichetele de călătorie pe care aceștia aleg să nu le mai utilizeze, s-ar putea transforma în foarte scurt timp în bonuri de masă. Totul, ca urmare a celui mai recent proiect legislativ care urmează a fi supus aprobării în Parlament.

Tichetele de călătorie neutilizate ar putea fi transformate în bonuri de masă

Potrivit bugetul.ro, respectivul act normativ vizează atât pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, cât și pe cei din alte sisteme proprii de asigurări. Aceştia beneficiază anual de șase călătorii simple, cu reducere de 50 la sută din tariful stabilit pentru călătoriile cu trenul. Prin urmare în cazul în care biletele nu au fost utilizate în cursul anului, în locul lor ar putea fi acordate bonuri de masă.

Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Peste 4 milioane de pensionari vor primi bonuri de masă în schimbul tichetelor de călătorie neutilizate

Potrivit parlamentarilor  care au propus acest proiect de lege, bonurile de masă ar urma să fie acordate unui număr total de 4.537.000 de pensionari aflați în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice. De asemenea, printre beneficiari se vor număra și cei aflați în evidențele Caselor Sectoriale de Pensii, după cum precizează deputatul Ștefan Alexandru Băișanu.

De acestea (n.r.tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii, au transmis inițiatorii actului normativ.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×