Programul politic al guvernului Ludovic Orban 2 prevede mai multe măsuri juridice. Cum va fi afectat DNA-ul

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 17:09
Programul politic al guvernului Ludovic Orban 2 prevede mai multe măsuri juridice. Cum va fi afectat DNA-ul
Ludovic Orban, despre pensii şi alocaţii

Guvernul Ludovic Orban are în plan să modifice Codurile Penale, potrivit programului de guvernare făcut public de PNL. În cadrul acestui proces, liberalii se vor baza pe „un proiect coerent și unitar elaborat de o comisie de specialiști în domeniu sub coordonarea Ministerului Justiției”, arată cei de la G4media.ro.

Ce măsuri juridice sunt în programul de guvernare ale executivului Ludovic Orban 2

Astfel, programul de guvernare arată că modificarea Codurilor penale ar urma să fie făcută în urma unei dezbateri cu societatea civilă și profesiile juridice și să aibă la dispoziție ”avize consultative prealabile ale Comisiei de la Veneția”.

În ceea ce privește lupta anti-corupție, programul de guvernare se mărginește să arate că ”dimensiunea preventivă din Strategia Națională Anticorupție are un rol esențial, iar Guvernul va concentra acțiunea sa pe aspectul prevenției în instituțiile guvernamentale”.

În ceea ce privește DNA, programul indică faptul că ”va sprijini constant activitatea Direcției Naționale Anticorupție, alocând resursele logistice, financiare și de resurse umane necesare”.

La capitolul „Măsuri propuse pe termen scurt”, programul de guvernare listează constituirea a două grupuri de lucru extinse pentru modificarea Legilor justiției și a Codurilor penale. Acestea vor fi alcătuite din reprezentanți ai Ministerului Justiției, alături de care vor fi invitați reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, asociațiilor de magistrați, societății civile, Facultăților de drept și ai Parlamentului, care să analizeze și să evalueze impactul modificărilor legilor justiției și a codurilor penale”, mai susține sursa citată.

Ce prevede programul guvernului Ludovic Orban 2 în materie de transporturi și infrastructură

De asemenea, guvernul Ludovic Orban 2 a adus și mai multe planuri în ceea ce privește infrastructura sau transporturile. Astfel, premierul desemnat își propune ca anul acesta să pregătească lucrările de modernizare a DJ 102 I, Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, prin preluarea la Compania Națională de Investiții.

De asemenea, guvernul Ludovic Orban 2 vrea să stabilească o strategie pentru implementarea și dezvoltarea conceptului de tren metropolitan pentru principalii poli de creștere economică din România. Totodată, executivul a vorbit și despre finalizarea magistralei M5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei-Eroilor, până la 30 iunie 2020.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×