Programatorii, scutiţi de la plata impozitului pe venit. Vezi în ce condiţii

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
31/07/2015, 15:58
Programatorii, scutiţi de la plata impozitului pe venit. Vezi în ce condiţii

In Monitorul Oficial de joi a fost publicat un ordin care confirma scutirea de la plata impozitului pe salarii pentru romanii care muncesc in domeniul crearii de programe pentru calculator. Documentul publicat ieri detaliaza tipul postului si incadrarea persoanei; documentatia minima a dosarului justificativ si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul, respectiv activitatile considerate ca fiind de creare de programe.

In esenta, scutirea de impozit pe venitul din salarii se realizeaza la angajatorii ce au ca obiect de activitate crearea de programe pentru calculator, care au realizat in anul precedent un venit din comercializarea softurilor de cel putin 10.000 dolari pentru fiecare angajat ce va beneficia de scutire de impozit pe venitul din salarii. Prin impartirea cifrei de afaceri din vanzarile de soft la acest plafon, se va determina numarul maxim de salariati ce beneficiaza de scutire.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Calculul plafonului se efectueaza la cursul valutar mediu al fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul. Se prezuma ca veniturile din vanzarile de soft sunt contabilizate distinct de celelalte venituri ale societatii si se regasesc in balantele analitice.

Codurile CAEN aferente activitatilor de creare de programe pentru calculator sunt 5821, 5829, 6201, 6202, 6209.

Posturile pentru care se va acorda scutirea de impozit, respectand si celelalte conditii ale actului normativ sunt: Administrator baze de date, Analist, Inginer de sistem in informatica, Inginer de sistem software, Manager de proiect informatic, Programator, Proiectant de sisteme informatice, Programator de sistem informatic.

Citeşte mai mult pe www.hotnews.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×