Prognoza meteo săptămâna 18-24 septembrie! Toamna îşi intră în drepturi

Filon Stan   
în Hotnews
18/09/2017, 15:36
Prognoza meteo săptămâna 18-24 septembrie! Toamna îşi intră în drepturi

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 septembrie! Vremea se va răci faţă de ziua anterioară, mai ales în vestul, nordul şi centrul ţării, unde valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei, iar în celelalte regiuni acestea se vor menţine peste mediile multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile extracarpatice, iar noaptea va prezenta înnorări temporare şi pe arii restrânse, îndeosebi la deal şi la munte, se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş şi 33 de grade în sud-estul teritoriului, iar cele minime se vor situa între 3 grade în depresiuni şi 21 de grade pe litoral.

În Bucureşti, prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 septembrie anunţă că vremea se va menţine călduroasă, chiar dacă valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua anterioară. Cerul mai mult senin pe parcursul zilei, va prezenta înnorări în a doua parte a nopţii, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice, iar vântul se va intensifica uşor. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 septembrie! De joi, vine toamna!

Marţi, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice vremea se va menţine caldă, iar în rest, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi averse şi descărcări electrice, local în nordul, nord-estul şi centrul ţării şi în zonele de deal şi de munte şi izolat în rest. Mai ales în cursul zilei, vântul va avea intensificări locale, cu vitezele cele mai mari pe crestele montane. Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 24 septembrie anunţă că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade în estul Transilvaniei şi 32 de grade în sudul Munteniei. Temperaturile minime se vor încadra între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20 de grade pe litoral.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade.

Miercuri, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi noaptea când local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Dealurile de Vest şi 31 de grade în zona de câmpie a Munteniei, iar cele minime între 9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în nord-vestul ţării şi 20 de grade pe litoral.

Joi, vineri şi sâmbătă, vremea se va răci în toate regiunile şi va deveni răcoroasă. Îndeosebi în prima parte a intervalului, va ploua în cea mai mare parte a ţării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×