Prognoza meteo pentru weekend! Cum va fi vremea în perioada 1- 3 martie 2019. Vremea se schimbă!

Alexandra Chivu   
în Prognoza meteo
01/03/2019, 15:33
Prognoza meteo pentru weekend! Cum va fi vremea în perioada 1- 3 martie 2019. Vremea se schimbă! GALERIE FOTO
Prognoza meteo pentru weekend, perioada 1-3 martie 2019

Conform prognozei meteo pentru weekend,după o săptămână în care ne-am bucurat de temperaturi de primăvară, vremea se va schimba radical în special în București. Modificările încep de joi seară, 7 martie. Experții meteo anunță că puținele grade din termometre se vor menține până în data de 25 februarie.

Prognoza meteo pentru weekend! Vremea se schimbă în perioada 1-3 martie 2019

De asemenea, temporar se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, însă, în a doua parte a zilei, se vor transforma în lapoviță și ninsoare, așa că și vântul va suferi modificări, iar viteza acestuia va ajunge, în medie, de 55-65 kilometri pe oră. Din fericire, stratul de zăpadă adunat nu va fi consistent. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minică de -7, – 6 grade Celsius, posibil mai scăzute în zona preosășenească. În perioada 1- 3 martie, cel care își va face de cap va fi vântul, care se va intensifica temperar, lucru ce va da senzația de rece.

În data de 2 martie, va fi ger în prima parte a zilei, în toată țara, iar pe parcursul zilei și al nopții, această schimbare a vremii se va observa îndeosebi în Moldova, izolat în Muntenia și în depresiunile Carpaților Orientali. De asemenea, se anunță ninsori și trecător lapoviță, favorizând depunerile de polei. Maximele vor fi cuprinse între – 11 și 2 grade Celsius, iar minimele între -18 și 2 grade Celsius, cele mai coborâte vor fi în nord-est.

Prognoza meteo pentru weekend! Cum va fi vremea în perioada 1- 3 martie 2019. Vremea se schimbă!
Vremea se schimbă!

Temperaturile scad simțitor

În data de 3 martie, experții meteo prevestesc că vremea se încălzește treptat în toată țara. Maximele vor fi cuprinse între -2 și -7 grade Celsius. Mai mult, există apariția fenomenului de ploaie îngețată.

În Capitală, în luna martie, vremea va fi obișnuită, conform datelor statistice din ultimii ani. Temperaturile vor fi mai degrabă uscate. Clima va fi relativ rece, iar temperatura maximă a sezonului este de 12 grade Celsius, iar minima va fi de 6 grade Celsius. În general, în Capitală, zilele primei luni de primăvară durează 11:53. Răsătirul este la 07:29 și apusul la 19:22.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×