Meteorologii ne avertizează: Vom avea o iarnă foarte grea, ca în 2012

Sorin Dumitrescu   
în Hotnews
23/09/2017, 00:07
Meteorologii ne avertizează: Vom avea o iarnă foarte grea, ca în 2012

Prognoza meteo pentru iarna: meteorologii anunţă că vor fi trei luni foarte grele! Informaţiile meteorologilor privind iarna care va veni nu sunt deloc de natură de a ne linişti. Dimpotrivă, ANM estimează că vom avea parte de o iarnă grea, cu multe fenomene meteo extreme, ceva asemănător celei din 2012. Vor fi precipitaţii abundente şi însoţite de puternice intensificări ale vântului. Preşedintele ANM, Ion Sandu, ţine să îi avertizeze pe români.

„Anul acesta, va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va creşte temperatura, forţa uraganelor va creşte, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducţie logică: dacă şi octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Prognoza meteo pentru iarna: cum va fi vremea în fiecare lună

OCTOMBRIE. În sudul şi vestul ţării, va fi mai cald decât ar trebui în această perioadă a anului şi multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitaţiile vor fi normale, între 20 şi 40 l/mp, în sud, dar în execes în nordul ţării.

NOIEMBRIE. Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decât am fost obişnuiţi pentru această lună, iar precipitaţiile vor fi mai puţine în Moldova şi în sudul Olteniei. În mod normal, în această lună, temperaturile medii sunt de până la 5 -8 grade.

Specialiştii spun că va fi cald până în decembrie, apoi ne aşteaptă -20°C.

DECEMBRIE. Însă specialiştii Ministerului Energiei se pregătesc de iarnă grea. Dispeceratul Energetic Naţional se aşteaptă ca această iarnă să fie consumuri-record de electricitate şi de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioadă de 7-10 zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×