În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 9 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, şi 22-23 de grade pe Litoralul Mării Negre. Duminică, însă, indicele de conforst termic va depăși pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie înregistrându-se temperaturi foarte ridicate. Doar la munte există posibilitatea să plouă, în timpul nopții. Temperaturile zilei vor fi cuprinse între 27 – 34 de grade, iar minimele zilei vor fi între 10 și 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru 5 august 2018: În București și în țară

În Capitală, ANM anunță că vremea se menţine frumoasă, dar extrem de călduroasă în a doua parte a zilei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade. Presiunea atmosferica va fi aproape staţionară, la o valoare uşor mai mică decât cea normală.

Temperaturi în oraşele ţării:  Buzău 32 de grade, Craiova 33 de grade, Brăila 33 de grade, aşi 32 de grade, Ploieşti 33 de grade, Tulcea 33 de grade, Constanţa 30 de grade.

Prognoza meteo pentru 5 august 2018: la munte și pe Litoral

Vremea va fi în general frumoasă pe litoral, cu cerul variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, anunţă prognoza meteo. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 31 de grade, iar cele minime între 20 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 25 … 27 de grade.

Temperaturi în staţiunile de la mare: Costineşti 30 de grade, Mamaia 30 de grade, Mangalia 29 de grade, Neptun 30 de grade, Vama Veche 29 de grade.

La munte, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în orele amiezii şi izolat ploi de scurtă durată, iar spre seară şi noaptea în nordul Carpaţilor Orientali şi a Munţilor Apuseni, unde pe arii restrânse vor fi averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă.

Temperaturi în principalele staţiuni montane: Ceahlău 17 grade, Păltiniş 23 de grade, Poiana Braşov 25 de grade, Predeal 24 de grade, Rânca 22 de grade, Semenic 21 de grade, Sinaia 22 de grade la cota 1500, Stâna de Vale 25 de grade Celsius.