Weekend rece în toată ţara. Ciclonul Olaf a murit, dar în România vine ciclonul Peter

Sorin Dumitrescu   
în Prognoza meteo
17/11/2017, 11:25
Weekend rece în toată ţara. Ciclonul Olaf a murit, dar în România vine ciclonul Peter

Va fi frig în toată România în acest weekend. Vremea rece este influenţată serios de pătrunderea unor mase de aer polar din nordul Europei. Dar şanse de ninsoare nu sunt decât în zonele montane. ,Vremea va fi închisă în acest sfârşit de săptămână, cu maxime cuprinse între 4 şi 13 grade Celsius, iar Ciclonul „Olaf” care ar fi trebuit să ajungă în România în cursul zilei de sâmbătă s-a stins şi un alt Ciclon, denumit „Peter” ne va vizita în locul celui anunţat.

Vremea va fi, în general, închisă în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 4 si 13 grade. Cel mai frig va fi in Moldova, unde vom avea 4, 5 grade. În Bucureşti vom avea 6,7 grade, cerul va fi noros şi temporar o să fie ploaie. Ploi vor fi şi în restul ţării, ceva mai multe în partea din sud-vest şi sud, dar sunt ploi slabe. Numai în partea înaltă de munte avem şi lapoviţă şi ninsori. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, de exemplu, sau în nordul Orientalilor – la înălţimi mari, peste 1.800 de metri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ciclonul Olaf a evoluat în nordul extrem al Europei, unde s-a şi stins, a murit acolo. A fost un ciclon care s-a dezvoltat în Atlanticul de Nord. Totuşi, prin zonele pe unde a trecut s-a format un alt ciclon, care este în Polonia şi ale cărui extremităţi se vor extinde şi în Europa Centrală şi vor ajunge şi în ţara noastră cu precipitaţii în noapte de sambătă, la munte, sub formă de lapoviţă şi ninsoare iar în parte de nord, în zonele deluroase, pot apărea şi acolo câteva ninsorile.

În concluzie, hainele groase nu trebuie să lipsească din garderobă în acest weekend, la fel şi umbrelele, pentru că este clar că ne îndreptăm cu paşi repezi spre perioada în care iarna va începe să pună stăpânire şi temperaturile scăzute vor deveni un fenomen obişnuit la nivelul întregii ţări.

Închide ×