Prognoza meteo luni, 17 decembrie! Cum va fi vremea în București, Iași, Timișoara sau Brașov

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 21:02
Prognoza meteo luni, 17 decembrie! Cum va fi vremea în București, Iași, Timișoara sau Brașov
Iată ce temperaturi anunță meteorologii ANM pentru ziua de luni, 17 decembrie!

Meteorologii de la Adiminstrația Națională de Meteorologie au anunțat că vremea rea se extinde. Iarna este din ce în ce mai aproape să acopere toate teritoriile României. „Va ninge mult în zonele vizate de codul portocaliu(…). Este un sistem frontal care va traversa toată țara.

Va determina precipitații sub formă de ninsoare în toate zonele țării, însă de sâmbătă dimineață precipitațiile se vor transforma treptat și se va depune polei în unele zone”, a spus Alina Șerban, meteorolog de la Administrația Națională de Meteorologie, în direct la Antena 3.

Prognoza meteo luni 17 decembrie: viscol

Specialiștii ANM atenționează codul portocaliu de ninsori pentru numeroase județe din vest, sud și centrul țării. Codul galben va fi în: Banat, Crișana și Transilvania. În acestea va ninge abundent, stratul de zăpadă va fi semnificativ. Viscolul se arată în zonele montane înalte, unde rafalele vor depăși 70km/h. „Chiar dacă ne gândim cu o strângere de inimă la episoadele de ger, ninsori abundente, ele sunt firești la noi în țară. Aceasta e iarna și ar fi bine ca aceste episoade să apară în lunile de iarnă. Cu cât ne bucurăm că iarna începe mai târziu, cu atât există posibilitatea ca ea să se prelungească în primăvară pentru că natura își caută echilibrul”, a precizat directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea în Constanța

 Vremea în Constanța
Vremea în Constanța

Cei din Constanța au parte de maxima de 7 grade Celsius în ziua de luni, 17 decembrie. Minima nopții se arată de 3 grade Celsius. Precipitațiile sunt de 20%, umiditatea de 95%, iar vântul bate cu 27 km/h.

Vremea în București

Vremea în București
Vremea în București

Temperaturile medii se vor situa în genere ușor sub cele normale pentru perioada în care ne aflăm, în cea mai mare parte. Temperatura maximă pe timpul zilei va fi de 2 grade Celsius, iar minima nopții înregistrează doar 0 grade Celsius. Precipitațiile sunt de 80%, umiditatea de 100%, iar vântul bate cu o putere de 21 km/h.

Vremea în Iași

Vremea în Iași
Vremea în Iași

În Iași va fi maxim -1 grad pe timpul zilei. Cerul este înnorat, iar minima de pe timpul serii va fi de -5 grade Celsius. Precipitațiile sunt de 20%, umiditatea de 91%, iar vântul bate cu 13 km/h.

Vremea în Cluj-Napoca

Vremea în Cluj-Napoca
Vremea în Cluj-Napoca

Cei din Cluj Napoca au parte de zăpadă în ziua de luni. Maxima nu va trece de 1 grad Celsius, iar minima de pe timpul serii va fi de -1 grad Celsius. Precipitațiile sunt de 50%, umiditatea de 91%, iar vântul va bate cu o putere de 8 km/h.

Vremea în Brașov

Vremea în Brașov
Vremea în Brașov

Brașovenii vor avea parte de precipitații în ziua de 17 decembrie. Temperatura maximă surprinde 5 grade Celsius, iar minima nopții are doar 0 grade Celsius. Precipitațiile ating 50%, uminidatea este de 98%, iar vântul bate cu 5 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×