Prognoza meteo 20 februarie. Revin ninsorile şi gerul!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
19/02/2018, 19:31
Prognoza meteo 20 februarie. Revin ninsorile şi gerul!

Vremea va fi în general închisă, iar precipitaţiile vor fi mai frecvente în jumătatea de sud-vest a ţării. În Banat, Crişana, Oltenia şi local în Muntenia şi în Maramureş vor fi predominant ninsori în zonele mai înalte de relief şi precipitaţii mixte în rest, în sudul Dobrogei va ploua, iar în cea mai mare parte a zonei montane va ninge. În celelalte regiuni doar izolat vor fi ninsori slabe. În vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă din vestul şi nord-vestul Olteniei ninsorile se vor menţine moderate cantitativ şi se va depune în continuare strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, unde rafalele vor depăşi temporar 70…80 km/h, dar şi pe crestele din vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze în general de 65…75 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada; în celelalte zone vântul va sufla în general moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud a teritoriului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Prognoza meteo 20 februarie. Revin ninsorile! În Bucureşti, temperatura maximă va atinge un grad Celsius 

Regimul termic va caracteriza o zi relativ rece în Oltenia, Muntenia şi Moldova, în timp ce în rest vor fi valori apropiate de mediile climatologice, astfel că maximele se vor încadra între -2 şi 6 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 şi 2 grade, mai scăzute în Moldova şi în estul Transilvaniei.

În Bucureşti, vremea va fi închisă şi relativ rece. Trecător vor fi posibile precipitaţii neînsemnate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×