Prognoza meteo 18 iulie. Vremea se schimă radical

Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
17/07/2018, 23:55
Prognoza meteo 18 iulie. Vremea se schimă radical

Prognoza meteo 18 iulie: Vremea se răcește față de ziua precedentă, se anunță furtuni cu fulgere și precipitații. Temperaturile scad, iar meteorologii nu au deloc vești bune pentru perioada care va urma.

Potrivit prognozei meteo pentru 18 iulie, miercuri local se vor menține condițiile pentru producerea unor averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, dar vor fi în general slabe cantitativ. Avertizarea este valabilă pentru regiunile intracarpatice și în jumătatea de nord a Moldovei. În Banat, sudul Transilvaniei, Oltenia și Muntenia, vântul va sufla în rafale care pot ajunge până la 60-70 de km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 25 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai ridicate – de până la 31-32 de grade Celsius – așteptate în Bărăgan) și 23-28 de grade în Moldova.

Prognoza meteo 18 iulie: București

În București, vremea va fi  ușor instabilă și închisă. Temperaturile, în scădere față de ziua precedentă, însă sunt slabe șanse de ploaie. Cerul se va menține parțial înnorat pe tot parcursul zilei, vântul suflă slab și moderat cu viteză între 15 şi 25 km/h. Temperaturile maxime ating 28°C la amiză, cu cel puțin trei grade mai puțin decât marți, iar noaptea vor fi înregistrate 18°C. În București, prognoza meteo nu semnalează ploi decât în ziua de sâmbătă, 21 iulie.

Prognoza meteo 18 iulie: la munte

La munte este anunțată furtună cu fulgere pe timpul zilei și ploaie dis-de-dimineață. Temeparturile mai scad până la  21°C pe timul zilei și până la 15°C pe timpul nopții. Cantitaea de apă acumulată va fi  5 l/m² pe timpul zilei și 2 l/m² pe timpul nopții. Vântul va sufla moderat. La munte, vremea se anunță ploiasă întreaga săptămână.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×