Prognoza meteo 18 august. Vremea se menține frumoasă, inclusiv pe litoral! Unde va ploua torențial!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
17/08/2018, 16:45
Prognoza meteo 18 august. Vremea se menține frumoasă, inclusiv pe litoral! Unde va ploua torențial!
Prognoza meteo 21 august

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru data de 18 august! Astfel aflăm că vremea din 18 august va fi instabilă în majoritatea regiunilor țării. Prognoza meteo anunță ploi cu caracter torențial și descărcări electrice, dar și temperaturi ridicate.

În weekend, aceleași averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice vor rămâne cantonate în regiunile intracarpatice ale țării, unde vor cădea pe spații relativ extinse. În restul teritoriului acestea se vor semnala doar izolat, iar Dobrogea va fi complet lipsită de precipitații. Din punct de vedere termic vremea va rămâne caldă, cu temperaturi maxime așteptate de până la 27-32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 31-36 de grade în cea sudică, cele mai scăzute valori fiind așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și în sudul litoralului, iar cele mai ridicate în Luncă Dunării.

Prognoza meteo 18 august. În București vor fi 32 de grade Celsius

În București, vremea se anunță extrem de călduroasă și nu sunt prevăzute ploi. Cerul va fi în mare parte senin, vântul va sufla slab și variabil din Nord-Est, iar șansele de căderi de ploi sunt scăzute. Va fi cald atât pe perioada zilei, cât și pe perioada nopții, cu valori între 32°C la amiază și 19°C, noaptea. Vremea se va menține frumoasă și în ultima zi din săptămână.

Vremea 18 august la munte

Pentru cei care vor să petreacă un sfârșit de săptămână la munte, veștile despre vreme nu sunt tocmai îmbucurătoare. Prognoza meteo 18 august vine cu furtuni și fulgere în formare după-amiază, iar șansele de precipitații se ridică la 40%. Va bate și vântul, iar temperaturile minime și cele maxime se vor încadra între 28°C și 15°C, iar cantitatea de apă acumulată va atinge și chiar să depășească 1 l/m². De altfel, instabilitatea vremii a fost semnalată de către meteorologii ANM, care au emis cod galben de ploi și inundații în mai multe regiuni ale țării. Vremea va continua să fie instabilă și la începutul săptămânii viitoare.

Vremea 18 august pe litoral

Vremea se anunță una ideală pentru a te afla pe litoral în acest  weekend. În Mamaia vor fi 33 de grade Celsius și nicio șansă de ploaie, iar vântul va adia cu 23 de km pe oră. În orașul Constanța se anunță vreme aproape caniculară. Vor fi 32 de grade Celsius, zero șanse de precipitații, iar vântul nu va depăși 23 de km pe oră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×