Prognoza meteo 15 august! Vreme caldă, cu avertizare de furtună!

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
14/08/2018, 16:00
Prognoza meteo 15 august! Vreme caldă, cu avertizare de furtună!
Prognoza meteo 15 august

Chiar când ne obișnuisem cu temperaturile ridicate și cerul însorit, Agenția Națională de Meteorologie vine cu un anunț trist, respectiv prognoza meteo pentru data de 15 august! Revin ploile puternice şi vijeliile! Ploile vor începe să cadă de marți seara și vor continua până miercuri, 15 august! În regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

Miercuri, mai ales în cursul după-amiezii și al serii, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină. Vremea pe data de 15 august, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, va fi una ploioasă pentru unele zone, unde se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30, ba chiar și 40 l/mp.

Prognoza meteo 15 august. În Maramureș va fi cel mai cald

Vântul va suflă slab până la moderat în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 33 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 27-31 de grade în Banat și Crișana, 30-35 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 28-32 de grade în Moldova.

Vremea în București

Agenția Națională de Meteorologie anunță că vremea va fi frumoasă, dar călduroasă la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade.

Vremea pe litoral

Românii care se vor afla la malul mării vor avea parte de o vreme frumoasă, cer senin și temperaturi ideale! Astfel, la Mamaia vor fi 32 de grade Celsius, la fel ca la Vama Veche și Costinești. Va fi cald, dar cerul va fi, pentru scurte momente, acoperit de nori răzleți.

Vremea la munte

La munte, vremea se anunță călduroasă, dar destul de capricioasă. La Brașov vor fi 29 de grade Celsius, iar precipitații de 5%, cu un cer care va prezenta soare, dar și o porție de nori. La Sinaia va fi puțin mai rece, temperaturile vor ajunge la 25 de grade Celsius, dar precipitațiile își vor face apariția. la Vatra Dornei însă, locuitorii vor avea parte de o surpriză neplăpcută. O furtună se va abate peste teritoriu, care va scădea temperaturile până la 24 de grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×