Prognoza meteo 1 martie. Cod portocaliu de zăpadă şi viscol, de mărţişor

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
28/02/2018, 23:46
Prognoza meteo 1 martie. Cod portocaliu de zăpadă şi viscol, de mărţişor

Valul de frig va persista în zilele următoare, pe 1 şi 2 martie urmând să se înregistreze valori de minus 22 de grade.

Prognoza meteo 1 martie

Ger dimineaţa şi noaptea în toate zonele ţării, iar pe parcursul zilei în Moldova, în estul Transilvaniei şi izolat în regiunile sudice. Ninsori slabe, ziua în zona montană, iar noaptea în regiunile sud-vestice. Vânt la munte şi în est.

Maxime între -15 şi -2 grade, iar minime în general între -22 şi -6 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei.

Prognoza meteo 1 martie în Bucureşti:

Valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă a zilei va fi de -7…-6 grade, iar noaptea minima termică se va situa în jurul valorii de -16 grade, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat
în cursul nopţii, iar spre dimineaţă va începe să ningă slab. Vântul va sufla slab şi moderat. 

Avertizare cod galben: 

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: toată ţara;

Valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea.

 

Avertizare cod portocaliu: 

Interval de valabilitate: 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00
Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât şi ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea;

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Notă: În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia.

 Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×