Peste 2000 de Dacia Duster, rechemate în service. Şoferii sunt în pericol de moarte!

Filon Stan   
în Hotnews
04/10/2017, 00:02
Peste 2000 de Dacia Duster, rechemate în service. Şoferii sunt în pericol de moarte!

Peste 2000 de şoferi care conduc Dacia Duster sunt în pericol! Claxonul supradimensionat poate face ca airbag-ul să nu funcţioneze cum trebuie în cazul unui accident rutier! Dacia recheamă în service maşinile cu probleme.

Peste 2.000 de Dacia Duster vor fi rechemate în service în următoarea perioadă din cauza unor probleme la instalaţia electrică. Mutarea claxonului pe volan pentru Dacia Duster a venit şi cu o problemă de dimensionare a instalaţiei electrice, fapt care poate genera fum şi/sau funcţionarea necorespunzătoare a airbag-ului frontal pentru şofer. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Problemele Duster, rezolvate gratuit

Din acest motiv, reprezentanţii Dacia au de gând să cheme peste 2000 de modele Duster în service. „Dacia a identificat posibilitatea dimensionării incorecte a sistemului electric al claxonului, ceea ce poate provoca pierderea funcţiei acestuia şi/sau apariţia de fum la nivelul comenzii claxonului de pe volan. În anumite situaţii limitate poate apărea o disfuncţionalitate a airbag-ului şoferului”, a anunţat producătorul auto.

Vizate de această rechemare sunt 2.473 de maşini Dacia Duster comercializate în România. Remedierea defectului este gratuită, fiind suportată de fabricant. Acţionarea claxonului pe volan a fost introdusă înaintea trecerii la a doua generaţie de Duster, până la acel moment acţionarea făcându-se prin apăsarea în capătul manetei de semnalizare, un element de tradiţie care a ţinut timp de peste 40 de ani la automobilele Dacia.

Dacia a înregistrat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri de când a fost achiziţionată de către grupul Renault, 20,77 miliarde lei (4,6 miliarde euro), cu 8,35% mai mult decât în 2015, pe fondul unui avans al exporturilor şi al cererii crescute pentru modelul Duster.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×