PRO TV, vândut! Un grup ceh a cumpărat compania care deține postul de televiziune

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 08:26
PRO TV, vândut! Un grup ceh a cumpărat compania care deține postul de televiziune
S-a vândut televiziunea Pro TV. Sursa foto: capital.ro

S-a vândut televiziunea Pro TV! Compania Central European Media Enterprises (CME), care deține și televiziunea Pro TV în România, și alte operațiuni media în mai multe țări din regiune, va avea un nou proprietar! CME va fi cumpărată de către „un afiliat” al PPF, grup deținut de miliardarul ceh Petr Kellner. Tranzacția se va face pentru suma de 2,1 miliarde de dolari.

S-a vândut televiziunea Pro TV

Potrivit anunțului, tranzacția a primit aprobarea AT&T, cel mai mare acționar al CME după fuziunea cu Time Warner, vânzarea urmând să fie finalizată la mijlocul anului viitor, după ce va primi toate aprobările necesare.

Miliardarul ceh Petr Kellner a dat asigurări că nu va efectua schimbări semnificative în operațiunile CME și a explicat investiția prin sinergia dintre activitățile media și cele telecom, în care PPF are interese majore în mai multe țări.

Cine este miliardarul care a cumpărat Pro TV

„Achiziția CME, cu activele media ale acesteia în cinci țări europene, vor completa și vor întări în continuare operațiunile noastre de telecomunicații din Europa Centrală și de Est. Vrem să folosim sinergiile naturale între producția de conținut și distribuția acestuia, cu obiectivul de a dezvolta în continuare afacerile noastre de telecomunicații și media. CME este o organizație sănătoasă și bine condusă și nu intenționăm să efectuăm schimbări semnificative la nivelul operațiunilor sale”, a anunțat Kellner, în comunicatul PPF ce anunță tranzacția în urma căteia s-a vândut și Pro TV România.

Interesele PPF în domeniul telecom, în regiune, țin în prezent de participațiile în rețeaua națională CETIN Cehia, în O2 Cehia și în Telenor (Ungaria, Bulgaria, Muntenegru și Serbia).

Conform clauzelor acestui contract, deținătorii acțiunilor comune din clasa A, emise și restante, vor primi 4.58 USD pe acțiune. Această evaluare reprezintă o majorare de aproximativ 32% din prețul acțiunilor CME, înainte de anunțul din 25 martie 2019, referitor la inițierea unui proces de explorare și evaluare al posibilelor strategii alternative de către Companie.

Petr Kellner este considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia și, de către unii, chiar din țările foste comuniste care au aderat la UE. Bloomberg îl plasează pe locul 111 în rândul celor mai mari 500 de miliardari ai lumii, cu o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari și cu o valoare estimată pentru grupul său PPF de 51,6 miliarde de dolari.

Petr Kellner deține în România clădirile Metropolis Centre și Crystal Tower din București, dar și platforma de e-commerce Mall Group.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×