Pro România va vota guvernul Cîțu. Ponta: ”Trebuie să lăsăm la o parte orice calcul electoral și să votăm toți un guvern cu puteri depline pentru combaterea crizei coronavirusului”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 16:50
Pro România va vota guvernul Cîțu. Ponta: ”Trebuie să lăsăm la o parte orice calcul electoral și să votăm toți un guvern cu puteri depline pentru combaterea crizei coronavirusului”
Liderul Pro Romania, Victor Ponta/ Foto: Hepta

Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat că parlamentarii partidului său vor vota joi pentru învestirea guvernului Cîțu deoarece este nevoie de un guvern cu puteri depline care să facă față epidemiei de coronavirus. Ponta a invitat celelalte partide parlamentare să facă la fel și le-a propus un set de măsuri care să fie sprijinite de toți.

Un pact între partide

Pro România propune astăzi tuturor partidelor politice, Guvernului, preşedintelui ţării, instituţiilor publice un set de zece măsuri care trebuie implementate imediat. În primul rând, joi sau când se stabileşte votul, este absolut necesar să avem un guvern cu puteri depline. Dacă va fi un guvern condus de domnul Cîţu, care este deja nominalizat, sigur se pot face propuneri mult mai bune, dar important este să avem acest guvern imediat. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice calcul electoral al PSD, PNL, Pro România şi orice alt partid şi joi să votăm toţi un guvern cu puteri depline care să aibă ca mandat combaterea, luarea tuturor măsurilor pentru limitarea efectelor acestei crize”, a afirmat Victor Ponta, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook.

Pentru combaterea epidemiei de COVID-19, Ponta a propus celorlalți actori politici din Parlament să susține limitarea drastică a întrunirilor publice, închiderea școlilor și universităților pe întreaga durată a lunii martie și adoptarea unui proiect de lege care să permită unuia dintre părinți să stea acasă cu copilul pe durata închiderii școlilor.

Pro România mai susține aplicarea legii care permite munca la domiciliu, limitarea transportului în comun și interzicerea exportului de medicamente.

Anticipatele, simultan cu alegerile locale

În ce privește alegerile locale, Ponta susține amânarea scrutinului până în luna septembrie.

Mâine vreau să participăm la întâlnirea deja covocată la guvern cu toate partidele politice şi să demarăm imediat proiectul de lege pentru a amânarea alegerilor locale şi realizarea acestor alegeri împreună cu alegerile parlamentare în luna septembrie. Nu mă interesează calcule politice, nu mă interesează cine nu mai are răbdare să fie ales în vreo funcţie pentru că sănătatea noastră, economia, tot ceea ce ne priveşte în viaţa de zi cu zi e mai important”, a mai spus președintele Pro România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×