A murit Prinţesa Marina Sturdza. În aprilie îl întâmpina în România pe Prinţul Charles

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
23/10/2017, 00:05
A murit Prinţesa Marina Sturdza. În aprilie îl întâmpina în România pe Prinţul Charles

Prinţesa Marina Sturdza s-a stins din viaţă la New York după o lungă suferinţă.

Marina Sturza a fost ultima oară în România în cursul lunii aprilie, când l-a întâmpinat pe Prinţul Charles. Ea plecase din ţară pe când avea doar trei ani, pentru a scăpa de persecuţiile comuniştilor. De fapt, pur şi simplu a fost scoasă pe furiş din România alături de familia sa, totul datorită rezonanţei istorice a numelui pe care-l purta.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Descendentă a două familii vechi de domnitori români, Prinţesa Marina Sturdza a început viaţa de la zero în Canada. La început a fost jurnalistă de modă, pentru ca în timp să devină vicepreşedinte al Casei de Modă Oscar de la Renta. Marina Sturdza a avut o viaţă după care se poate scrie un roman hollywoodian.

Ea a desfăşurat în ultima vreme o intensă activitate caritabilă în România. A strâns multe milioane de euro pentru copiii orfani şi copiii bolnavi de cancer din ţara noastră. Era şi director UNICEF. Ea revenise în România după Revoluţie şi se ocupa de toate aceste proiecte, în care a angrenat mulţi tineri şi foarte multe femei.

Marina Sturdza a avut o educaţie demnă de o prinţesă. Chiar şi aşa, în Canada a trăit în condiţii decente, fără luxul pe care l-ar presupune descendenţa. A fost absolventă de Belle Arte, apoi s-a împrietenit cu nume importante ale modei secolului XX: Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Oscar de la Renta. Cu de la Renta, cum spuneam, a colaborat, mutându-se astfel la New York, unde a şi murit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×