Prințesa Haya a Iordaniei, care a fugit de lângă soțul ei, șeicul Dubaiului, a fost numită în corpul diplomatic de la Londra

Prințesa Haya a Iordaniei, care a fugit de lângă soțul ei, șeicul Dubaiului, a fost numită în corpul diplomatic de la Londra
Prințesa Haya a fost numită ambasadoare la Londra, pentru a scăpa de furia soțului ei, șeicul Dubaiului *foto: thetimes

Haya, printeșa Iordaniei care a fugit de lângă soțul ei, şeicul Mohamed bin Rashid al Maktum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, a fost numită de către Regatul Iordaniei în corpul diplomatic al Ambasadei țării sale de la Londra. Haya trece printr-o luptă legală de proporții cu șeicul pentru custodia celor doi copii ai cuplului.

Prințesa Haya a Iordaniei, numită în corpul diplomatic al țării sale după ce a fugit de soțul ei

Prințesa Haya este sora Regelui Iordaniei și a fost numită în postul de prim-secretar al Ambasadei Iordaniei de la Londra, arată o listă publicată de ministerul Externelor din Marea Britanie. În prezent, prințesa este implicată într-o luptă legală pentru custodia celor doi copii cu fostul ei soț, șeicul Mohammed, vicepreședinte și prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.

Haya a fugit în luna iunie, cu fiul ei, Zayed în vârstă de 7 ani şi fiica sa, Al Jalila, în vârstă de 11 ani, în Marea Britanie. Imediat după ce a fugit, șeicul i-a cerut prințesei să se întoarcă acasă, însă ea a refuzat întrucât susține că se teme pentru viața ei. Odată ajunsă în Anglia, Haya a cerut justiției britanice să emită un ordin de protecţie împotriva soţului ei, cu care se află în proces de divorţ.

Soțul Prințesei Haya o acuză de infidelitate

Prinţesa locuieşte acum cu cei doi copii ai săi în cartierul Kensington, într-o casă estimată la 85 de milioane de lire (98,5 milioane de euro), arată presa britanică. Haya și soțul său erau căsătoriți din 2004 și părea că măritișul lor merge foarte bine, până când prințesa iordaniană a decis să fugă din țara soțului ei și să meargă în Marea Britanie, sătulă de calvarul pe care susține că l-a îndurat din cauza soțului. În replica, șeicul a acuzat-o de trădare și infidelitate.

Haya este a șasea din cele 23 de soții ale șeicului Dubaiului. Una dintre prințese, Latiffa, a avut o soartă dură după ce a fost prinsă că l-a înșelat pe șeic. Aceasta ar fi fost adusă înapoi la Dubai, unde ar fi primit numeroase corecții fizice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×