20 de ani de la moartea Prinţesei Diana. Care au fost ultimele ei cuvinte

Razvan Nicolae   
în Hotnews
01/09/2017, 00:08
20 de ani de la moartea Prinţesei Diana. Care au fost ultimele ei cuvinte

Joi, 31 august, s-au împlinit 20 de ani de când Prinţesa Diana murea într-un accident rutier în Paris. La două decenii de tragedie, un pompier care s-a aflat la locul accidentului a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte spuse de aceasta înainte de a se stinge din viaţă.

Pompierul Xavier Gourmelon spune că era sigur că prinţesa va supravieţui accidentului. Acesta a fost printre primii care au ajuns la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor. După 20 de ani de la tragicul accident, Gourmelon a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte. „Dumnezeule, ce s-a întâmplat”, au fost ultimele cuvinte ale Prinţesei Diana.

În 31 august 1997, Diana a murit într-un accident de maşină în tunelul stradal numit Pont de l’Alma din Paris, împreună cu Dodi Al-Fayed şi cu şeful securităţii de la Hotelul Ritz din Paris, Henri Paul, care avusese misiunea de a conduce maşina Mercedes-Benz închiriată, prin Paris, pentru a se feri de paparazzi.

În timp ce se deplasau prin oraş, erau urmăriţi de paparazzi pe motociclete. La Place de la Concorde, Henri Paul a apăsat pedala de acceleraţie pentru a scăpa de presă. Când au ajuns la un tunel ce trecea pe sub Pont de l’Alma, şoferul conducea la o viteza estimată la 200 km/h, într-o zonă cu viteza restricţionată la 50 km/h. Paul a pierdut controlul maşinii în momentul în care au intrat în tunel, iar Mercedesul a ricoşat într-un zid şi s-a zdrobit literalmente de pilonii care susţineau partea superioară a tunelului.

Diana a fost transportată spre La Pitié-Salpetriére Hospital. Acolo s-a constatat că avea hemoragie internă gravă. S-a încercat de câteva ori resuscitarea ei, iar la ora 4.00, în 31 august 1997, a fost declarat oficial decesul

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×