“Prin Ordonanta Guvernului privind amnistia și grațierea, bunuri de 2 miliarde de euro sechestrate de DNA se vor întoarce la cei pusi sub acuzare” – Dan Turturică

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
15/12/2018, 10:59
“Prin Ordonanta Guvernului privind amnistia și grațierea, bunuri de 2 miliarde de euro sechestrate de DNA se vor întoarce la cei pusi sub acuzare” – Dan Turturică GALERIE FOTO
“Prin Ordonanta Guvernului privind amnistia și grațierea, bunuri de 2 miliarde de euro sechestrate de DNA se vor întoarce la cei pusi sub acuzare” – Dan Turturică

Ordonanta Guvernului privind amnistia și grațierea a atras atenția mai multor politicieni, dar și jurnaliști. Printre aceștia din urmă se numără și Dan Turturică, care este coordonatorul digi24.ro și fost redactor-șef al ziarului “România liberă”. El a făcut câteva declarații tranșante în legătură cu acest subiect. Informațiile vin cu puțin timp înaintea celor două reuniuni ale PSD de duminică, 16 decembrie, care ar putea intra în istoria partidului din România.

Surse din Partidul Social Democrat au declarat că duminică, 16 decembrie, vor avea loc două reuniuni de partid – Consiliul Naţional şi Comitetul Executiv Naţional. Potrivit Agerpres, în cadrul acestor întâlniri va fi ales preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi se vor organiza departamentele. Aceleași surse din PSD au mai spus că pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional va candida fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. Mai mult, departamentele vor funcţiona “ca un fel de Guvern paralel”.

Dan Turturică, declarații despre Ordonanta Guvernului privind amnistia și grațierea

Jurnalistul Dan Turturică consideră că social-democrații ar putea scrie duminică cel mai negru capitol dintr-o istorie care este “oricum încărcată de agresiuni împotriva cetățenilor și a interesului național”, iar despre Ordonanța Guvernului privind amnistie și grațiere a spus “se vor folosi de formula eufemistică și profund mincinoasă că vor repararea efectelor «abuzurilor din justiție». Indiferent însă ce cuvinte vor alege, știm precis ce se ascunde în spatele lor: iertarea marilor infractori cărora PSD le datorează ceva. Sau de la care așteaptă ceva”.

Tot duminică, 16 decembrie, cei din PSD ar putea decide, prin vot, că își doresc scoaterea, de facto, a României din Uniunea Europeană și din parteneriatul strategic cu SUA.

“Peste 2 miliarde de euro este valoarea măsurilor asiguratorii institutite de DNA, în ultimii cinci ani. Făcută temeinic, Ordonanța de Urgență i-ar trimite înapoi în proprietatea «victimelor abuzurilor». Cât credeți că ar fi dispuși să cedeze inculpații sau condamnații care i-au pierdut pentru a-i recăpăta? Suficient de mult pentru ca o mână de iresponsabili să ne vândă pe toți pentru a pune mâna pe recompensă” este de părere Dan Turturică, potrivit digi24.ro.

Liviu Dragnea a împlinit 56 de ani pe 28 octombrie

La începutul acestei săptămâni au fost făcute publice rezultatele unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale (BCS) în legătură cu felul în care îi privesc românii pe liderul PSD și premierul României. Informațiile s-au viralizat și au dat naștere unor noi glume despre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×