Primul preşedinte din UE invitat de Donald Trump la Casa Albă: E singurul care l-a susţinut

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
07/12/2016, 00:04
Primul preşedinte din UE invitat de Donald Trump la Casa Albă: E singurul care l-a susţinut

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, l-a invitat marţi, în timpul unei conversaţii telefonice, pe preşedintele ceh Milos Zeman să vină la Casa Albă, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului ceh, relatează DPA.

Donald Trump a afirmat în cadrul conversaţiei telefonice că a apreciat faptul că Zeman a fost singurul şef de stat din UE care şi-a exprimat în mod deschis sprijinul pentru el înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie din SUA, notează agerpres.ro.

‘Dacă aş fi cetăţean american, atunci da, aş vota pentru Trump’, a declarat Zeman în septembrie.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ceh a afirmat că Trump a acceptat la rândul său invitaţia de a vizita Republica Cehă. Prima soţie a lui Trump, Ivana, s-a născut în oraşul Zlin din fosta Cehoslovacie.

Cei doi au discutat totodată despre ‘lupta împotriva terorismului islamist şi despre cooperarea politică şi economică între cele două ţări’, potrivit preşedinţiei cehe.

Milos Zeman, care se află la putere din 2013, este cunoscut pentru comentariile sale anti-islamice şi criticile sale dure la adresa politicii porţilor deschise pentru refugiaţi a cancelarului german Angela Merkel. El este de asemenea văzut ca un aliat al Rusiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×