Românul cu coronavirus, transportat la București în condiții de maximă siguranță: „Nu sunt motive de panică”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
26/02/2020, 23:49
Românul cu coronavirus, transportat la București în condiții de maximă siguranță: „Nu sunt motive de panică”

Ministrul Sănătății Victor Costache și secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, au prezentat mai multe detalii cu privire la prima persoană care a fost depistată cu coronavirus. Cei doi au anunțat că ceilalți membri ai familiei sunt în regulă, că starea de sănătate a bărbatului este una bună și că gorjeanul va ajunge la Institutul Matei Balș din Capitală.

Românul cu coronavirus, transportat de urgență la București

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a fost cel care a anunțat că persoana care a suferit de coronavirus nu are nicio problemă gravă:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Bărbatul va intra în schema de tratament imediat cum va ajunge în București. Starea lui este bună. Este o persoană asimptomatică. Mai sunt 33 de persoane care sunt testate în acest moment.”

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a explicat tot protocolul care urmează după ce persoana respectivă a fost depistată pozitiv cu acest virus:

„Un echipaj de la ISU Dolj și un echipaj din cadrul SMURD sunt deja plecați spre Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportarea ei la Matei Balș. La sosirea mașinii la institutul Matei Balș, mașina va fi curățată și va fi apoi trimisă la ISU Dolj.”

Arafat a vorbit și despre celelalte șapte persoane din casa bărbatului:

„În acea casă mai sunt 7 persoane care au fost testate negativ. Respectivele persoane vor rămâne însă la domiciliu, sub izolare și vor rămâne 14 zile în carantină, după care vor fi din nou testați. În cazul în care la una dintre persoane apare vreun simptom, atunci aceasta va fi testată și dacă va fi pozitiv, va fi adus la rândul său la Matei Balș.”

Deocamdată ar fi informații că o a doua persoană este suspectă de coronavirus. Rămâne de văzut dacă va fi depistată pozitiv.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×