Primul ordin semnat de Donald Trump ca preşedinte al SUA. „America va fi pe primul loc!”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/01/2017, 00:01
Primul ordin semnat de Donald Trump ca preşedinte al SUA. „America va fi pe primul loc!”

Donald Trump s-a apucat inca din primele ore ca presedinte sa schimbe mostenirea predecesorului sau.

Primul lucru pe care l-a facut a fost sa semneze un ordin executiv care face trimitere la controversata Obamacare, legea asigurarilor de sanatate, si sa scoata de pe site-ul oficial al Casei Albe pagina dedicata minoritatilor sexuale. Tot vineri doi membri ai viitorului sau cabinet, secretarul apararii si cel al securitatii interne, au primit aprobarea Senatului si au depus juramantul.

Donald Trump a semnat primele acte in calitate de sef al statului, la scurt timp dupa ce a depus juramantul. Este vorba de doua ordine executive, unul care instituie Ziua Patriotismului si altul care prevede masuri de protectie pentru cei care platesc prea mult pentru asigurarile de sanatate, cumparate in baza Obamacare, legea de marca a precedesorului sau.

Analistii se asteapta ca Trump sa foloseasca intensiv ordinele executive pentru a-si promova politicile din agenda lui de guvernare, inainte sa treaca la munca istovitoare de a trece legislatia prin Congres.

Tot ieri, Trump a semnat un ordin care ii permite generalului James Mattis sa devina sef al Pentagonului, desi acesta parasise armata in urma cu mai putin de sapte ani. Conform legii, nu avea voie sa ocupe aceasta functie. Mattis a depus ieri juramantul de secretar al apararii.

Noua administratie a dat o noua infatisare si site-ului Casei Albe, de unde vizitatorii pot remarca absenta unor proiecte privind protectia mediului si minoritatile sexuale.

Citeşte mai mult pe Stirile ProTv

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×