Primul interviu al lui Donald Trump după alegeri. Cum şi-a modificat afirmaţiile din campanie şi ce îi rezervă lui Hillary

Gabriel Esanu   
în Hotnews
12/11/2016, 13:01
Primul interviu al lui Donald Trump după alegeri. Cum şi-a modificat afirmaţiile din campanie şi ce îi rezervă lui Hillary

Intr-un interviu publicat vineri de ziarul Wall Street Journal, presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat ca ar putea pastra o parte din reforma sistemului de asigurari de sanatate cunoscute sub numele de Obamacare.

AFP reaminteste ca una din promisiunile facute de Trump in campania electorala a fost ca va anula reforma asistentei medicale instituita de presedintele in exercitiu, Barack Obama.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Printre prevederile care ar putea fi pastrate din „Obamacare” – legea din 2010 denumita oficial Affordable Care Act (Legea asistentei cu costuri accesibile) – se numara obligatia pentru firmele de asigurare de a nu refuza asigurarea clientilor deja bolnavi si posibilitatea ca parintii sa prelungeasca asigurarea copiilor. „Imi plac mult” aceste prevederi, a declarat Trump cunoscutei publicatii economice, scrie Agerpres.

Viitorul presedinte, care la un moment dat ameninta ca va desfiinta legea inca din prima zi a mandatului sau, a afirmat ca si-a schimbat parerea dupa ce Obama l-a primit joi la Casa Alba. „I-am promis ca ii voi studia sugestiile, si voi face asta din respect”, a spus Trump.

De asemenea, Donald Trump pare sa dea inapoi de la dorinta de a numi un procuror special care sa investigheze scandalul emailurilor lui Hillary Clinton.

„Nu m-am gandit prea mult la asta, pentru ca vreau sa rezolv asigurarile de sanatate, locurile de munca, controlul la granita, reforma taxelor”, a mai spus Trump, conform The Guardian.

In campanie, Trump a criticat FBI-ul pentru scandalul emailurilor si a anuntat ca daca el va iesi presedinte o va aresta pe Hillary Clinton.

sursă: stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×