Un primar pro-refugiaţi a fost înjunghiat în gât! Atacatorul nu vrea refugiaţi în ţară!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
29/11/2017, 12:15
Un primar pro-refugiaţi a fost înjunghiat în gât! Atacatorul nu vrea refugiaţi în ţară!

Primarul conservator al unei localităţi din vestul Germaniei a fost înjunghiat în zona gâtului luni seară de un bărbat care intenţiona să protesteze astfel împotriva politicii pro-refugiaţi a municipalităţii, au anunţat marţi autorităţile, transmit Reuters şi AFP.

„Autorităţile de securitate cred că în spatele acestui atac s-a aflat un motiv politic”, a declarat prim-ministrul landului Renania de Nord — Westfalia, Armin Laschet. Conform presei, atacatorul, un bărbat de 56 de ani, a fost arestat, iar procurorii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Primarul german pro-refugiaţi, înjunghiat într-un restaurant, a scăpat cu viaţă

Primarul Andreas Hollstein a fost înjunghiat în faţa unui restaurant cu specific oriental, de un agresor aflat, potrivit martorilor, sub influenţa alcoolului şi dotat un cuţit cu lamă de 30 cm. ‘Sunteţi primarul?’, l-a întrebat el pe Hollstein, după care l-a criticat zgomotos pentru politica pro-migranţi şi l-a atacat.

Agresorul a rănit şi un angajat al restaurantului venit în ajutorul primarului. Primarul Andreas Hollstein, 57 de ani, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a fost rănit destul de grav şi a primit îngrijiri medicale la spital, dar a anunţat că a fost externat şi se află împreună cu familia.

Andrea Hollstein a scris o carte despre lupta sa împotriva extremiştilor de dreapta. În mandatul său, oraşul Altena, cu 18.000 de locuitori, s-a aflat la un moment dat în centrul atenţiei datorită politicii sale generoase faţă de migranţi, acceptând să găzduiască mai mulţi refugiaţi decât i-ar fi revenit prin sistemul naţional de repartizare.

Primar german pro-refugiaţi, înjunghiat! Angela Merkel s-a declarat şocată

Cancelarul Angela Merkel şi alţi politicieni germani s-au declarat şocaţi de atacul comis împotriva lui Hollstein. „Sunt îngrozită de atacul cu cuţit asupra primarului Andreas Hollstein şi foarte uşurată că poate fi deja acasă împreună cu familia. Datorită tuturor celor care l-au ajutat”, a declarat cancelarul Merkel pe Twitter, prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

Agresiunea de la Altena aminteşte de atacul comis în urmă cu doi ani împotriva Henriettei Reker, candidată la primăria oraşului Koln. Incidentul s-a produs pe 17 octombrie 2015, în timpul unui eveniment de campanie, când Henriette Reker, candidată independentă, a fost înjunghiată cu un cuţit de vânătoare de un extremist de dreapta, cu o zi înaintea scrutinului la care a şi fost aleasă în fruntea municipalităţii. După ce a înjunghiat-o pe candidată, bărbatul a mai rănit patru persoane. Agresorul, condamnat ulterior la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a recunoscut că a atacat-o pe Henriette Reker din cauza poziţiei acesteia în favoarea refugiaţilor, dar a negat că ar fi intenţionat să o ucidă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×