Alegerile locale din acest an au adus câteva surprize. Dacă edilii din Turcineşti, judeţul Gorj Cristeşti, judeţul Mureş, au fost aleşi la un vot distanţă, o bucureşteancă sparge topurile: deşi nu e născută în Petriş, Arad, ci doar s-a stabilit de câţiva ani în localitate, o tănâră de 31 de ani, Irina Onescu, fost producător la MTV a fost aleasă PRIMAR! Şi-a învins contracandidatul cu 3 voturi!
CLICK SUS PE GALERIA FOTO PENTRU IMAGINI CU SUPERBA BLONDA AJUNSA PRIMAR!
Cel mai atipic candidat de primar din judeţul Arad l-a avut comuna Petriş, notează aradon.ro. Este vorba de o bucureşteancă de 31 de ani, pe numele Irina Onescu (Pisi) care a produs o emisiune la celebrul post vMTV, dar s-a stabilit în satul arădean şi a câştigat alegerile.
Noul primar al comunei Petriş are doar 31 de ani şi este cu siguranţă cel mai nonconformist din judeţ. A lucrat pentru MTV, unde a produs emisiunea „MTV Passport”, iar ulterior a organizat, în ţară, festivaluri de muzică.
S-a născut şi a crescut în Bucureşti, unde a învăţat la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, iar ulterior a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea Bucureşti.
În 2008, la doar 23 de ani, şi-a luat inima în dinţi a început o afacere pe cont propriu. Şi-a înfiinţat propria firmă de producţie audio-video, realizând pentru MTV România o mini serie intitulată „MTV Passport”. A călătorit prin lume, dar după câţiva ani a lăsat cariera de succes în televiziune şi viaţa agitată din Capitală pentru a se stabili în micul sat arădean, care are 500 de locuitori, notează jurnaliştii arădeni.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Cum a ajuns bucureşteanca la Petriş
Irina a călcat pentru prima dată pe Valea Mureşului la vârsta de doi ani. Părinţii ei, care erau de profesie geologi, veneau în delegaţii în zonă şi s-au îndrogostit pur şi simplu de plaiurile arădene. Astfel, în 1991, familia a cumpărat o casă în Petriş, iar Irina şi-a petrecut toate vacanţele în localitate. În 2011, a decis să se stabilească definitiv în satul arădean, dar şi-a continuat afacerile, devenind organizator de evenimente, în mod special festivaluri de muzică.
Iar proiectele ei nu sunt mici. Spre exemplu, „Route68 Summerfest”, un festival care s-a desfăşurat în judeţul Hunedoara în perioada 2011-2014, a adunat 80 de artişti de renume pe scenă, în cele patru ediţii.
Pentru că vrea să promoveze satul care a adoptat-o, de doi ani proaspăta primăriţă organizează anual un maraton de ciclism. Aşa s-a născut „Drumul Regelui”, un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediţie, scrie evz.ro.
A pierdut prieteni dragi în tragedia de la „Colectiv”
Irina Onescu a decis să candideze după tragedia din Clubul bucureştean Colectiv, în care au murit 64 de tineri şi alte peste 100 au fost răniţi. Tragedia a schimbat-o foarte mult. „Am avut prieteni care se aflau acolo şi au scăpat cu zile, dar şi prieteni care nu au mai ieşit la lumină. Pentru prima dată, corupţia făcea victime în mica noastră bulă de confort, a tinerilor frumoşi şi rebeli, în rândul apropiaţilor. Nu mai puteam rămâne indiferentă la o realitate strâmbă şi distrugătoare”, mărturisea tânăra.
A candidat ca independent, întrucât, spune ea, „dependenţa este prin definiţie nocivă, iar la sat doctrina de partid este egală cu zero. În comunităţile mici, oamenii (…) aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”. Şi-a făcut campanie mergând din poartă în poartă, discutând cu oamenii, dar promovându-se şi pe reţelele de socializare. Scorul electoral a fost „la limită”, întrucât şi-a învins contracandidatul cu doar 3 voturi.
Irina îşi doreşte să îmbunătăţească radical infrastructura comunei, iar pentru asta are de gând spă atragă investiţii străine. Spune că va depune cât mai multe proiecte pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile, considerând că este şansa cea mai mare pentru cele şase sate de care trebuie să se îngrijească: Petriş, Ilteu, Selişte, Corbeşti, Roşia-Nouă şi Obârşia. „Trebuie să recuperăm teren la capitolul fonduri europene, atât în administraţie, cât şi la nivel de comunitate. I-am încurajat şi îi voi încuraja pe micii fermieri şi producători să îşi dezvolte activitatea cu sprijin european”, afirmă primăriţa.
„E rândul oamenilor să îşi schimbe năravul şi să pună osul la treabă. Letargia ultimilor ani trebuie să dispară. Eu am mare încredere în oameni. Dacă sunt informaţi corect, îndrumaţi, ajutaţi, pot muta munţii din loc”, mai spune ea.