Primarii pun presiune pe Klaus Iohannis. Îi cer să promulge noua lege a bugetului

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 15:15
Primarii pun presiune pe Klaus Iohannis. Îi cer să promulge noua lege a bugetului
Primarii îi cer lui Klaus Iohannis să promulge noua lege a bugetului

Continuă scandalul pe tema noii legi a bugetului. De data aceasta, primarii sunt cei care reacționează. Aceștia îi solicită președintelui Klaus Iohannis să promulge cât mai repede actul normativ, susținând că în lipsa lui, activitatea le este grav afectată.

Primarii reacționează pe tema noii legi a bugetului

Solicitarea vine în urma rezoluției transmise de Asociația Municipiilor către președintele României. Primarii îi cer astfel lui Klaus Iohannis să promulge urgent noua lege a bugetului, invocând că în condițiile actuale, nu își pot desfășura activitatea în mod corespunzător.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Solicităm domnului președinte ca legea bugetului să fie promulgată cât mai repede, pentru că deja activitatea primăriilor este grav afectată. Bugetul, așa cum este el, ne ajută pentru că neadoptarea lui este dezastru pentru noi toți. Ne ajută foarte mult și solicităm acest lucru. Avem speranța că ne va asculta și că ne va ajuta” , a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 și totodată președintele Asociației Municipiilor din România.

Klaus Iohannis nu se lasă. A refuzat să promulge legea bugetului
Klaus Iohannis nu se lasă. A refuzat să promulge legea bugetului

Ce a spus președintele Klaus Iohannis despre noua lege a bugetului

Referitor la noua lege a bugetului, Klaus Iohannis a declarat că aceasta va trebui reanalizată. Totodată, președintele României a transmis noi critici dure la adresa guvernanților, pe care îi acuză că pun interesele personale mai presus de interesele țării.

Românii au dreptul să ştie cum stau lucrurile în realitate cu bugetul.Desi avea obligaţia legală să finalizeze şi să trimită bugetul în Parlament cel târziu în 15 noiembrie 2018, Guvernul PSD nu a fost în stare să facă asta. Bugetul a fost trimis abia în februarie, aşa că să nu mai ţipe PSD la tv că cineva le întârzie bugetul.Declaraţiile mincinoase şi fuga de responsabilitate nu pot ascunde evidenţa.PSD e unicul vinovat că la jumătatea lunii martie nu avem buget” , a spus Klaus Iohnnis

Guvernul nu a fost capabil nici măcar să vină cu un buget realist, ci a propus bugetul ruşinii naţionale.E drept că e un buget foarte bun pentru creşterea prosperităţii PSD, dar nu a României.Veniturile sunt supraevaluate şi incerte, cheltuielile arată preocuparea pentru finanţarea PSD.De aceea am retrimis bugetul în Parlament”.

Mă adresez parlamentarilor: trataţi cu toată responsabilitatea, corectaţi lucrurile, faceţi un buget realist pentru bunăstarea ţării, nu a PSD!Azi, e ultima zi de promulgare pentru legea bugetului asigurărilor. Deşi nu ştim ce va face Guvernul cu legea plafoanelor, lege declarată neconstituţională, apoi ce va face Parlamentul cu legea bugetului, am decis să promulg legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie să sufere din nou din cauza incompetenţei şi a indiferenţei PSD.Dacă legea nu ar fi promulgată acum, pensionarii ar fi din nou afectaţi”.

Atrag atenţia că practica recentă a Guvernului de a majora pensiile abia în septembrie e un alt mod PSD-ist de a vinde iluzii. Creşterea pensiilor ar fi trebuit şi ar fi putut să se producă mult mai devreme, potrivit prevederilor legale referitoare la indexarea cu rata inflaţiei şi creşterea salariului mediu brut. Pensionarii ar fi avut dreptul la creşterea pensiilor mai devreme, şi copiii ar fi putut primi alocaţiile majorate dacă PSD ar fi dorit acest lucru. Guvernarea PSD a eşuat, iar cei care vor plăti sunt cetăţenii.PSD a uitat că atunci când guvernezi o faci în primul rînd pentru ţară, nu pentru tine! Dacă nu e capabil să plece de la guvernare” , a mai declarat președintele României.

Închide ×