Primăria Sectorului 4, despăgubiri pentru șoferii cu mașini avariate de copaci! Cât durează până vin banii

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
29/01/2019, 09:40
Primăria Sectorului 4, despăgubiri pentru șoferii cu mașini avariate de copaci! Cât durează până vin banii

Primăria Sectorului 4 din București le promite șoferilor care și-au găsit mașinile – în parcare – avariate de copaci că își vor primi banii. Peste 500 de bucureșteni încearcă acum să negocieze cu primăriile pentru despăgubirile promise.

Adevărul este că acest proces poate dura până la doi ani, asta dacă primăriile nu au poliță de asigurare, iar astfel oamenii sunt trimiși direct în instanță. Uite ce pași trebuie să urmați dacă sunteți unul dintre șoferii afectați.

Primăria Sectorului 4, despăgubiri pentru șoferi! Cât durează până vin banii

„Plafonul înfundat de la craca căzută şi capota. Reacţia a fost să o iau cât mai repede, să iau craca pentru că era măricică, iar apoi a trebuit să degajez pentru că au început să cadă mai multe crengi din copac, chiar mai mari. Noroc că am mutat-o repede”, spune proprietarul unei mașini strivite de crengile îngheţate.

Aleea Tomeşti, s-a rupt un copac în jumătate şi a venit chiar pe maşina mea. Din cauza gheţii, prea grea, s-a îngreunat copacul şi a căzut pe maşină. Ce pagube? Mi-a spart luneta pe spate, zgârieturi capotă, faţă, spate, oglinda stângă”, povestește un alt șofer.

Cei doi proprietari au mers la primărie, după ce primarul a promis că instituția va plăti daunele provocate de arborii prăbușiți. Acești bani nu vin din bugetul Primăriei, ci de la o firmă de asigurări. „Cuantumul acestei asigurări este undeva la 100.000 euro. Cetăţeanul, împreună cu această constatare făcută de poliţia locală se prezintă la Primărie. Face o solicitare, ataşează acestei solicitări ulterior constatarea pe care o face un service autorizat RAR, împreună cu devizul aferent şi într-un timp mai mult decât rezonabil îşi poate primi suma de bani”, spune Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6:Dacă sunt identificate situaţii în care avem arbori bătrâni care erau uscaţi şi care ar fi trebuit toaletaţi, acolo discuţia poate fi dusă la următorul nivel. Doar în baza unei sentinţe judecătoreşti se poate face despăgubirea de către autoritatea locală”.

Florin Tîrnovean, avocat: „În primul rând se adresează primăriei de sector sau primăriei unde a avut loc respectiva cădere. Ar dura cel puţin în jur de 6-8 luni până când va avea un răspuns clar din partea acelei instituţii, iar ulterior în instanţă cel puţin un an de zile”.

daniel baluta

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×