Primar PNL, condamnat după ce a cesionat un teren tatălui său. Traian Ogâgău mai are un dosar

în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 19:58
Primar PNL, condamnat după ce a cesionat un teren tatălui său. Traian Ogâgău mai are un dosar
Traian Ogâgău, condamnat. Sursa foto: Facebook

Traian Ogâgău, primarul staţiunii Sângeorz-Băi, Bistriţa Năsăud, a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei contra unui termen de supraveghere de doi ani. Primarul a fost condamnat pentru săvîrşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Sentinţa nu este definitivă.

Traian Ogâgău, condamnat pentru conflict de interese

Dosarul lui Traian Ogâgău a început în anul 2018, iar până acum, pronunţarea sentinţei a fost amânată de două ori. Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Traian Ogâgău, primarul PNL, în anul 2018, a aprobat concesionarea unui teren către tatăl lui, fără a organiza licitaţie şi fără a cere votul Consiliului Local.

Pe lângă sentinţa dată astăzi, Judecătoria Năsăud a mai hotărât că primarului  i se interzice dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice, interdicţie valabilă timp de trei ani.

Traian Ogâgău, obligat la muncă în folosul comunităţii

De asemenea, în termenul de supraveghere, Traian Ogâgău este obligat să facă muncă în folosul comunităţii, 40 de zile, incluiv în cadrul primăriei Sângeorz- Băi sau primăriei Năsăud. ”Solutia pe scurt: În baza art. 301 alin. 1 din Cod penal, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului O.T. pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Aplică inculpatului O.T. pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani.

Aplică inculpatului O.T. pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice; dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat) a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară.

În baza art. 83 alin. 1 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Bistriţa-Năsăud. În baza art. 85 alin. (2) lit b C. pen. obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice (întreţinere locuri de agrement, parcuri şi drumuri, salubrizarea localităţii, activităţi în folosul unităţilor şcolare, educative sau socio-culturale, sau orice altă activitate utilă comunităţii) în cadrul Primăriei oraşului Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud sau Primăriei oraşului Năsăud, jud. Bistriţa-Năsăud.

În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere.

În baza art. 273 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.02.2020.

Traian Ogâgău a fost ales primar în Sângeorz-Băi în anul 2016. De asemenea, fostul primar mai este implicat într-un proces penal, pentru refuz de prelevare de probe biologice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×