Prima reacție a premierului Dăncilă la OUG anunțată de Toader: „Nu împiedică lupta anticorupție”

Maria Cristina  
înStiri de ultima ora
23/01/2019, 11:54
Prima reacție a premierului Dăncilă la OUG anunțată de Toader: „Nu împiedică lupta anticorupție”
Prima reacție a premierului Dăncilă la OUG anunțată de Toader: Nu împiedică lupta anticorupție

Prima reacție a Vioricăi Dăncilă după ordonanța de urgență (OUG) anunțată de Tudorel Toader. Premierul a vorbit despre OUG pentru contestarea în anulare a sentințelor definitive date de completurile de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Premierul României a vorbit cu Tudorel Toader despre această ordonanță și spune că „toţi oamenii care au suferit au dreptul să aibă acest proces corect. Ceea ce este trist e că mulţi oameni au făcut puşcărie, şi-au distrus familiile, sănătatea. (…) Trebuie să dăm şi acestor oameni o şansă“.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Reacția Vioricăi Dăncilă, după discuția cu Tudorel Toader despre OUG

Prima reacție a premierului Dăncilă la OUG anunțată de Toader: Nu împiedică lupta anticorupție
Prima reacție a premierului Dăncilă la OUG anunțată de Toader: Nu împiedică lupta anticorupție

Premierul Dăncilă susține că în declarațiile de la Bruxelles este foarte multă dezinformare: „Preşedintele Comisiei Europene a spus că niciodată nu va abdica de la respectarea statului de drept, a drepturilor omului, lupta anticorupţie. Oficialii europeni ar trebui să privească cu realism unde sunt drepturile omului la cei care au fost condamnaţi de completurile nelegale. Faptul că vrem să dăm această ordonanţă nu împiedică lupta anticorupţie, o ordonanţă prin care cei care au fost condamnaţi le dăm şansa să îşi dovedească nevinovăţia în faţa unor completuri corecte“, a adăugat Viorica Dăncilă la un post TV.

Klaus Iohannis spunea despre OUG că ar fi neconstituțională și că PSD ar încerca să caute soluții pentru membrii săi cu probleme penale, în frunte cu președintele partidului, Liviu Dragnea. „Contestaţia în anulare va putea fi formulată de către cei care din 2014 încoace au fost condamnaţi de complete nelegal constituite”, a precizat ministrul Justiţiei, subliniind însă că “atenţia ar trebui să se îndrepte cel puţijm în egală măsură şi spre cei care au generat acest eveniment juridic extrem de neplăcut, nerespectând prevederile imperative ale legii şi am ajuns în situaţia în care timp de aproape patru ani de zile completele de cinci judecători au fost nelegal constituite”.

„La Ministerul Justiţiei avem un astfel de draft de Ordonanţă de Urgenţă. Doamna prim-ministru va decide dacă şi când poate fi adoptată o astfel de OUG”, a declarat Tudorel Toader, spunând că, pentru a fi adoptată, se vor respecta normele de tehică legislativă privind tarnsparenţa decizională.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×