Preşedintele Klaus Iohannis participă azi la o cină oferită de Barack Obama

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
31/03/2016, 08:42
Preşedintele Klaus Iohannis participă azi la o cină oferită de Barack Obama

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri în Statele Unite ale Americii, unde va participa la Summitul securităţii nucleare, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului şi se va întâlni cu comunitatea de români din Washington.

În cursul zilei de joi, Iohannis va vizita Memorialul Holocaustului şi va participa la cina oferită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Summitul securităţii nucleare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear — furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia. La finalul summitului, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Tot vineri, şeful statului se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Washington.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe Iohannis în SUA fac parte ministrul de Externe, Lazăr Comănescu şi consilierii prezidenţiali Leonard Orban, Andrei Muraru şi Cosmin Marinescu. De asemenea, şeful statului este însoţit de soţia sa, Carmen Iohannis.

Înainte de plecarea în SUA, Klaus Iohannis a declarat că România se află în prima linie a statelor care îşi îndeplinesc ‘pe deplin’ angajamentele în domeniul securităţii nucleare, având un program nuclear clar şi o conduită responsabilă.

„Din păcate, am văzut cu toţii în ultima vreme cât de prezentă este ameninţarea teroristă în Europa şi în întreaga lume. Atentatele care au zguduit recent oraşe şi capitale europene pun în pericol nu doar securitatea fizică a cetăţenilor noştri, ci sunt un atac împotriva valorilor şi principiilor pe care le reprezentăm. În faţa acestei ameninţări teroriste, care poate îmbrăca diferite forme, avem nevoie de solidaritate, responsabilitate şi acţiune comună. Summitul de la Washington este dedicat prevenirii terorismului nuclear prin întărirea arhitecturii globale în domeniul securităţii nucleare. Vreau ca mesajul României să se audă ferm de la Washington. România se află în prima linie a statelor care îşi îndeplinesc pe deplin angajamentele în domeniul securităţii nucleare, având un program nuclear clar şi o conduită responsabilă”, a subliniat Klaus Iohannis.

Şeful statului a anunţat că, în contextul deplasării la Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului, „un proiect complet prin care este păstrată vie memoria victimelor Holocaustului”. „De asemenea, voi avea o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Statele Unite şi, în special, din regiunea Washington”, a mai spus Iohannis.

Sursă: romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×