Declaraţii şocante! Preşedintele ţării a recunoscut că a ucis un om pentru că s-a uitat urât la el!

Filon Stan   
în Galerie foto
10/11/2017, 13:11
Declaraţii şocante! Preşedintele ţării a recunoscut că a ucis un om pentru că s-a uitat urât la el! GALERIE FOTO

Declaraţii şocante făcute de preşedintele Filipinei! Rodrigo Duterte a recunoscut că a înjunghiat mortal o persoană când era adolescent! Controversatul discurs a avut loc în timpul campaniei de promovare a războiului său declarat drogurilor şi vine chiar înaintea summitului ASEAN care va avea loc luni şi marţi la Manilla, relatează AFP.

În acelaşi discurs, preşedintele Duterte a ameninţat că o va „pălmui” pe Agnes Callamard, raportor special al ONU privind execuţiile sumare sau arbitrare. El i-a calificat drept „nenorociţi” pe cei care îşi exprimă critici la adresa campaniei sale de combatere a traficului de droguri.

Preşedintele Filipinei a ucis un om! „S-a întâmplat din cauza unei simple priviri”

„Când eram adolescent, intram şi ieşeam din închisoare. Mă băteam când cu unul, când cu altul„. La 16 ani, am omorât pe cineva. O persoană reală, o bătaie, lovituri de cuţit. Nu aveam decât 16 ani. S-a întâmplat din cauza unei simple priviri. Câte vor mai fi acum când sunt preşedinte?”, se întreabă preşedintele.

În vârstă de 72 de ani, Duterte a fost ales preşedinte în 2016 după ce a promis să eradicheze traficului de droguri prin uciderea a circa 100.000 de presupuşi traficanţi şi toxicomani. Se pare că şeful statului chiar se ţine de cuvânt. În cele 16 luni de când Duterte se află la putere, poliţia a anunţat că a ucis 3.967 de persoane. Persoane necunoscute au ucis alţi 2.290 de suspecţi în cazuri legate de droguri. Alte mii de persoane au fost omorâte în circumstanţe neelucidate, conform cifrelor poliţiei. Cu toate acestea, preşedintele rămâne extrem de popular în Filipine, unde numeroşi cetăţeni susţin că securitatea s-a îmbunătăţit. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×