Preotul care l-a înmormântat pe Răzvan Ciobanu rupe tăcerea! Ce a spus, de fapt

Bogdan Solomon    Catalin Nae   
în Stiri mondene
06/05/2019, 14:52
Preotul care l-a înmormântat pe Răzvan Ciobanu rupe tăcerea! Ce a spus, de fapt
A izbucnit scandalul după slujba de înmormântare a lui Răzvan Ciobanu

Aspru criticat în ultimele zile, preotul care a oficiat slujba de înmormântare a lui Răzvan Ciobanu vine cu o reacție vehementă. Șerban Ion a devenit ținta criticilor și ironiilor atât din partea publicațiilor mass-media, cât și pe rețelele de socializare, predica sa din timpul slujbei fiind catalogată în mai multe rânduri drept „grotescă”.

Reacția preotului care l-a înmormântat pe Răzvan Ciobanu, după criticile apărute

Deranjat de toate aceste afirmații care l-au adus în centrul unui scandal mediatic, preotul Șerban Ion susține în apărarea sa că  predica nu a avut absolut nimic nelalocul lui. Ba mai mult decât atât, tatăl lui Răzvan Ciobanu i-ar fi mulțumit părintelui pentru cuvântarea ținută în timpul slujbei de înmormântare.

Eu știu ce am vorbit, că am vorbit liber. Ideea asta a fost – că Dumnezeu ne iartă oricât de mult am greși și nici mulțimea păcatelor nu e o piedică în iertarea lui Dumnezeu… Eu am început prin a spune că viața este un dar de la Dumnezeu. El (n.r. Răzvan) merge la Dumnezeu. N-a avut niciun substrat și nici prin gând nu mi-a trecut, pentru că eu sunt văr primar cu tatăl mortului. Deci, văr primar. Și el după slujbă chiar mi-a mulțumit. I-a plăcut cum am vorbit: „Ai vorbit pe sufletul meu”. Eu mă cunosc cu el de când eram copii, dacă e văr primar cu mine. Taică-su cu mama, frați…” , a declarat părintele Șerban Ion.

Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, în tinerețe. Sursa foto:hepta.ro
Creatorul de modă Răzvan Ciobanu, în tinerețe. Sursa foto:hepta.ro

Cum explică preotul predica din timpul slujbei de înmormântare

Am dat un exemplu că Dumnezeu ne iartă orice păcat și oricât de mult am greși, că suntem fiii lui, luat de undeva din Pateric. Pilde aera în felul următor: un tânăr frate de mănăstire a văzut o fată frumoasă şi zis că el vrea să se însoare cu ea. A mers la tatăl fetei, care era preot păgân. Acesta a spus că întreabă pe dumnezeul lui (diavolul) dacă acceptă.

Diavolul i-a cerut tânărului să se lepede de Hristos, Botez şi mânăstire. „Accept”, a zis tânărul. Dar diavolul a zis tatălui „să nu i-o dai pentru că Dumnezeul lui nu l-a părăsit, este cu el”. Atunci tânărul şi-a venit în fire şi a gândit că dacă el s-a lepădat de tot ce era mai sfânt şi totuşi Dumnezeu nu l-a părăsit, atunci rămâne în mânăstire. Poate de aici au tras ei concluzia că eu am făcut aluzie la gay, căsătorii nu știu cum… Nici prin gând nu mi-a trecut aşa ceva”, a mai spus preotul, referitor la predica ținută în timpul slujbei de înmormântare a fostului creator de modă Răzvan Ciobanu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×