Preotul care a bruscat un bebeluş în timpul botezului a fost suspendat pentru 30 de zile

Filon Stan   
în Hotnews
02/11/2017, 13:15
Preotul care a bruscat un bebeluş în timpul botezului a fost suspendat pentru 30 de zile

Preotul din Brăila care şocat o ţară întreagă atunci când a bruscat un bebeluş chiar în timpul slujbei de botez a fost suspendat de la oficierea de slujbe pentru 30 de zile. Arhiepiscopiei Dunării de Jos susţine că preotul a avut „gesturi nepotrivite şi o atitudine inadecvată”.

Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în urma imaginilor apărute în mediul online a avut loc cercetarea disciplinară a preotului paroh Traian Mazăre de la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Brăila, măsura fiind interzicerea pentru 30 de zile de la oficierea slujbelor. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Preotul agresiv a avut „gesturi nepotrivite”

„Ca urmare a tulburărilor produse în ziua de 28 octombrie 2017, cu ocazia săvârşirii Tainei Sfântului Botez la biserica „Sfinţii Împăraţi” din municipiul Brăila, potrivit procedurilor canonice şi statutare bisericeşti, în data de 1 noiembrie 2017 a avut loc cercetarea disciplinară a preotului paroh Traian Mazăre. Rezultatele cercetării au confirmat gesturi nepotrivite şi o atitudine inadecvată a preotului în timpul oficierii slujbei Tainei Botezului”, spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În imaginile care au apărut pe Internet se poate observa cum preotul bruschează un bebeluş, scena fiind surprinsă în timpul unui botez oficiat la biserica „Sfinţii Constantin şi Elena” din Brăila. Preotul paroh Traian Mazăre a fost filmat vizibil nervos pentru că bebeluşul plânge, dar şi pentru că, la un moment dat, înainte de a-l băga în cristelnţă, îl apucă de veşmintele preoţeşeti. Nervos, preotul refuză iniţial să-l mai scufunde în cristelniţă pe micuţ, duce copilul pe masa de unde l-a luat şi încearcă să-şi aranjeze veşmintele, care i se agaţă de cap. În final, preotul scufundă violent bebeluşul, acoperind cu putere gura copilului care continua să plângă. Întreaga filmare a apărut pe internet şi a atras mii de critici la adresa preotului.

Urmare a acestor imagini, Arhiepiscopia Dunării de Jos a transmis că va începe o anchetă care-l vizează pe preotul respectiv şi totodată cere iertare familiei bebeluşului bruscat în biserică. De asemenea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila a anunţat miercuri că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×