Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Noi modificări la Pilonul II de pensii

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 13:42
Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Noi modificări la Pilonul II de pensii GALERIE FOTO
Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Noi modificări la Pilonul II de pensii

Viorica Dăncilă a spus în cadrul unei conferințe de presă că ordonanța de urgență anunțată la începutul acestei săptămâni de Eugen Teodorovici prevede posibilitatea ca cei 2% ai celor care contribuie la Pilonul II de pensii să mearga la Pilonul I sau III. Explicația e simplă: o persoană să nu își retragă banii, ci să aibă o alternativă.

Vă reamintim că ministrul Finanțelor a afirmat marți seara că până la finalul lui 2018 va fi adoptată o ordonanță de urgență care va cuprinde mai multe măsuri fiscal-bugetare și în domeniul investițiilor publice pentru anul viitor.

Viorica Dăncilă a anunțat noi modificări la Pilonul II de pensii

Începând de anul viitor, comisionul de administrare pentru fondurile de pensii Pilon II va fi redus la 1%, de la 2,5%.

„După cum ştiţi este în cadrul acestei ordonanţe şi legat de Pilonul II de pensii. Sunt mai multe aspecte. Unul, după cum ştiţi, 2% poate să şi-l retragă, dar părerea noastră şi rămâne să vedem ce s-a întâmplat şi în Consiliul Economic şi Social, este ca aceşti 2% să meargă în Pilonul I sau în Pilonul III de pensii, astfel încât persoana respectivă să nu-şi retragă banii, să îi cheltuie şi să rămână fără protecţie socială, să poată să aibă o alternativă”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul dezbaterii de ieri a moţiunii de cenzură la Parlament, conform Mediafax.

Una dintre cele mai importante măsuri anunțate de Eugen Teodorovici vizează Pilonul II de pensii, care va deveni opțional pentru cei care au cotizat cel puțin cinci ani.

Viorica Dăncilă este prima femeie din istoria României care ocupă funcția de premier

„O persoană, participantă la un fond de pensii se poate retrage, pe baza de cerere individuală, dar nu mai devreme de 5 ani de participare la respectivul fond.

În cazul retragerii unui participant înainte de deschiderea dreptului la pensie privată, acestora li se transfera activele cuvenite, din care se reține un comision de retragere reprezentând 2% din aceste active”, se arată în proiectul ordonanței de urgență anunțată de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×